Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karfiol levest tejföl nélkül...

Karfiol levest tejföl nélkül hogy készítitek?

Figyelt kérdés
2011. szept. 17. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát tejföllel???
2011. szept. 17. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én sima zöldség levest szoktam csinálni belőle vagy krémlevest még..

A tejfölös változatot nem is ismertem, amíg a barátom családjánál, az Alföldön nem jártam :)

Amúgy esetleg tejszínesen próbálkoznék...

2011. szept. 17. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Az Alföldön is csinálják tejföl nélkül is :))))

Apróra vágott pici vöröshagymát kevés zsíron megpirítok, belekeverem a karikára szelt sárgarépát-gyökeret és a karfiolt is átforgatom benne. Felingedem vízzel, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet teszek bele, amikor félig megfőtt, apró szemű tésztát főzök bele (szilvamag vagy eperlevél tészta).

Ha tejfölösen akarom, akkor felengedés előtt megszórom törtpaprikával, és amikor kész, akkor főzöm bele a tejfölt. Mindkét változatot szeretem.

2011. szept. 17. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

hát én soha nem tejföllel, hanem tejjel csinálom


Felteszem a karfiolt főni, bele 1 nagy répa felkarikázva, ételízesítő, 3-4 gerezd felszeletelt fokhagyma, 1-2 ek cukor (!), bors, sok apróra vágott petrezselyem - mikor megfőtt, akkor kevés pirospaprikás rántással berántom és még megy bele 1 bögre tej

ha szereted, kicsi ecettel savanyítod


nagyon szeretem, gyerekkorom óta az egyik kedvenc ételem, kisfa-levesnek hívjuk :)

2011. szept. 17. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Csirkeaprólékkal, vagy kockákra vágott csirkemellel szoktam ilyenkor, egy fej hagymát megdinsztelek, rádobok karikákra vágott sárgarépát, majd a csirkét, petreszelymet, kis sót, borsot, késhegynyi kurkumát, felöntöm vízzel és háromnegyed órát főzöm, ekkor teszem bele a rózsáira szedett karfiolt, mert annak negyed óra is elég, ha a karfiol is megfőtt leveszem a tűről és jó sok aprított petrezselyemmel megszórom. Tésztát külön főzöm ki és mindenki annyit szed a levesébe, amennyit szeret.
2011. szept. 18. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!