Milyen zöldségeket esztek, és azokat hogy készítitek el?
Tavasszal és nyáron amikor van friss zöldség akkor zöld salátát szoktam csinálni ,nyeresen összerakok különböző salátákat .
Ilyenkor télen pedig különböző zöldség mixeket szoktam venni . Wok keverékek .ezeket szoja szószón piritom át . sült husokhoz szoktam adni .
Rántott karfilot,brokkilt ,tököt szoktam csinálni..
Tavasztól késő őszig, ahogy érnek a zöldségfélék, és amikor a zömét leszedik, akkor a legolcsóbb a piacon = olyankor szoktam mindenből 1,0 - 2,0 - 3,0 kg-t berakni a fagyasztóba a téli hónapokra, így ilyenkor nincs gondom, hogy levest, vagy főzeléket, esetleg rántott cuccokat vagy éppen salátát akarok készíteni. Épp ma számoltam utána, hogy ez olyankor havi 2-3 ezer Ft-ból kijön, hiszen ezek nem egyszerre érnek be, és nem egyszerre terhelik a pénztárcát.
Május vége-június eleje: zöldborsó, karaláb
Június-július: zöldbab, karfiol
Július-augusztus: tökfélék, fehér tök, cukkini, pattiszon, amit akarsz akár lereszelve főzeléknek, akár bepanírozva és lehet ilyenkor kivenni rántottnak
Szeptember zöldpaprika, paradicsom
Október: répa-gyökér-petrezselyem
Majd jövőre, akarom mondani az idén ha gondolod kezdd el te is, hidd el, ilyenkor nagyon jól jön, hogy olcsón veszed ki a fagyóból, és nem méregdrágán az üzletben.
Ha kiválasztottad, hogy milyen zöldségféléből akarsz főzni levest, főzeléket, esetleg salátát, és nem tudod, hogyan, akkor vagy a google, vagy itt is írjuk, hogyan szoktuk készíteni.
De tudnunk kellene, hogy milyen zöldségből, és mit akarsz készíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos fagyasztónk nincs, és helyhiány miatt nem is lesz, így marad a bolti fagyasztott.
Nálunk brokkoli, patiszon, sütőtök, paradicsom, répa, zöldbab, borsó, sóska, spenót, kelbimbó, karfiol fogy.
Csak kíváncsi voltam, hogy mit és hogyan lehetne még, mert már nincs más ötletem.
Az én lakásom is kicsi, másfél fiókos kombi-hűtőm van, az felfelé foglal helyet, és szerencsére amiket télire belepakolok zöldségfélét, az csak egy személyre kell.
Persze ha 2,5 - 3,0 fiókosat veszel, akkor esetleg felfelé foglal nagyobb helyet (amikor valami miatt egyébként is cserélni akarjátok a hütőt, érdemes átgondolni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!