Párolt zöldségeket, hogyan készítitek és milyen fűszerekkel?
Figyelt kérdés
2011. márc. 3. 11:14
2/3 anonim válasza:
Szia!
Vajat ,margarint,vagy olajat használok pároláshoz,erre teszem a zöldségeket.Sózom,és saját levében(persze esetenként kevés vizet is kell használni),mérsékelt tűzön ,fedő alatt a kívánt állagúra párolom.Fedőt ne használj a kelbimbónál,kelkáposztánál,karfiolnál az első néhány percben mert mellékíze lehet!
Fűszerezni petrezselyemzölddel szoktam leginkább,ez alap,szinte minden párolt zöldséghez használom!
Egy két példa a fűszerekre:gomba-borsikafű;,káposzta-kömény;tök-kapor,fokhagyma;hagyma-fehér bors;répa-bazsalikom,lestyán; stb.
Kimeríthetetlen a variációk tárháza!Kísérletezz,próbálkozz!
Minden jót!
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2011. márc. 3. 13:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!