Azok a lekvárok amiket nem dunsztolnak, és nincs bennük tartositószer hány évig állnak el?
Én sosem használok tartósítószert, és a forrón betöltött lekvárt (meg egyebeket) lezárom a csavaros tetövel és utána csak betakarom, hogy lassan hüljön ki (= száraz dunszt).
Nekem évekig eláll, nemeg bontottam fel egy 2010-es sárgabaracklekvárt, semmi baja sem volt, csak eléggé besürüsödött.
Ha tisztán dolgozol, nem agyon-mütrágyázott alapanyagot használsz és forrón töltöd üvegekbe, akkor fölösleges bele tartósítószer.
Én sem értem, mire jó a dunsztolás kihagyása, ha már az ember megfőzi...
Én csak dunsztolok, kuktában, igaz, én nem lekvárt, hanem befőttet készítek (de lekvárféle is lehetne, ha turmixolnám előtte). Nincs benne semmi más, csak a gyümölcs, víz sem. Nagyon finom és remekül eláll, de mivel tavaly kezdtem és úgyis megesszük őket a következő gyümölcsszezon előtt, nem tudom, hány évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!