Ki hogy csinálja az ecetes, hagymás krumplisalátát?
Hajában megfőzöm a krumplit. Megcsinálom az ecetes levet ízlés szerint, amibe sót,ecetet,cukrot teszek. Hagymát felszeletelem és a krumplit felvagdosom és ebbe a lébe b eleteszem. Lilahagymával finomabb.
Ha majonézes salátát akarok, akkor egy éjszakán át a lében hagyom a krumplit és a hagymát, majd leszűröm és tartármártásba teszem.
Köszönöm!!!
Esetleg az léhez tudnátok kb. arányokat írni? Hány evőkanál ecethez mennyi cukor és mennyi víz?
Nekem a párom csinálja, és JÓL! :-)
Egyébként mint fent, főtt krumpli karikára, hagyma is, ecetes lé (fél liter víz, két-három evőkanál 20%-os ecet, egy evőkanál cukor, csipetnyi só...) De ezt ÚGYIS kóstolni kell, anélkül nem lehet jó salátalét csinálni.
Az ecetes laét ízlés szerint csináld, én 2 evőkanál porcukozhoz szoktam önteni kevés ecetet és felöntöm vízzel, majd kóstolgatom, ha kell még adok hozzá ecetet, vagy cukrot, esetleg vizet, ki hogy szereti.
Utána lila hagymát vékony karikákra vágok és lesózom, pár perc állás után kissé kinyomkodom és a lébe teszem, a felkarikázott megfőtt burgonyával. Pár órát hagyom a hűtőben érlelni.
Szinte ugyanúgy, ahogy az előttem szólók írták.Héjában főtt krumpli, egy nagyon finom sós-cukros-ecetes lé, amit valóban kóstolgatni kell, hogy tökéletes legyen.
Hagymát többfélét is használok, mikor mi van, a lila a leggyakoribb, de újhagyma, póréhagyma is előfordul. De végülis vöröshagyma is kerül bele, ha csak az van itthon, mindezek vékonyra szeletelve.
Én is előző nap elkészítem, mert az "egyéjszakás kalandja " a krumplinak és a hagymának a lével adja meg a végleges finom ízét.
Ha majonézes krumplit akarok, akkor is ezt csinálom, és másnap leszűrve kerül a mártásba.
A múltkor egy kis tárkonyt is tettem bele, hát nem rontotta el:)
Frissen őrölt borsot tálaláskor teszek rá.
Köszönöm mindenkinek, hétvégén kipróbálom.
Tudom, hogy kóstolgatni kell, de azért jó, ha van támpont. Onnantól könnyebb finomítani, mintha összevissza öntözgetek bele mindenfélét találomra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!