Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Étteremben ettünk hagymás...

Étteremben ettünk hagymás tarját a két gyerekkel, meg akarom nekik sütni, hogyan kell?

Figyelt kérdés
Sült tarja volt, hagymával, de a hagyma olyan tepsiben sült volt. A 2 gyermekemnek nagyon ízlett, meg szeretném cisnálni, tepsiben vagy serpenyőben kell sütni, már be van pácolva?
2014. febr. 22. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tepsibe rakod az egészet, alá vizet öntesz. a hagymákat negyedekben mellé (ha nagyobbak, ha kisebbek egyben vagy félben). 1-1.5 órát (hústűvel ellenőrzöd, hogy megpuhult-e) alufóliával lefedve sütöd, néha megöntözöd a saját levével, és ügyelsz rá, hogy ne fője el a vizet. Majd leveszed a fóliát, kicsit feljebb tekered a hőfokot és 20-30 perc alatt megpirítod. Szintén a levével meglocsolva, úgy szebb színe lesz.


Már ha egyben sült tarjáról van szó. Ha bőrös, akkor előbb a bőrt bevagdalod, és a húst magát bedörzsölöd sóval, de a bőrére ügyelj, hogy ne menjen.

2014. febr. 22. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Én szeletekben szoktam így sütni. A tepsit vékonyan kizsírozom (olaj nem jó), ráfektetem a megsózott tarjaszeleteket egymás mellé. Tetejére sok, karikára vágott vöröshagymát teszek. Öntök alá egy pohár vizet, letakarom fóliával, és a sütőben addig sütöm, amíg a hús puha lesz. Ha van otthon ilyenkor teszek a tetejére házi tejfölt, vagy főzőtejszínt, és sütöm., amíg elolvad. A bolti tejföl nem jó, mert az csak össze álla tetején.
2014. febr. 22. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

nemtepsiben sült. cukrott karemelizáltak ,erre rádobták a hagymát ,majd aadig párolták amig a hagyma megpuhult ,és nem pirult meg kicsit.

a tarjára tálaláskor tették.

2014. febr. 22. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a pont, utolsó, sztem nagyon jól leírtad, de a tarja h volt megsütve? :D Amúgy megsütöttem serpenyőben, finom lett, krumplit meg hagymával tepsiben, nem olyan lett, de ízlett :)
2014. febr. 23. 20:29
 5/5 anonim ***** válasza:

a tarját az éttermekben úgynevezett szalamenderben sütik.

[link]

Ami olyan minha házi kontakt grill lenne ,csak nagyobb telejisitményű : rányomják ,a húsra és tulajdonképpen grillezve lesz.

de tepsiben is jó sütve a tarja.

amit otthon megtehetsz ,hogy a pácolt tarját omlosra puhitod fólia alatt. Amikor puha akkor kivülről kérget sütsz mind két oldalára.

2014. febr. 24. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!