Hogyan kell a Hagymás-Tejfölös krumplisalátát csinálni?
Fogalmam sincs hogyan kell csinálni de megpróbálnám :)
Értelmes kommentelőknek zöld pacsi :)
Nálunk igy készül : héjában megfözöm burgnyát : kockára vágom . egy nagy tálba beleteszem . megsózom : A vöröshagymát kevés zsiradékon megpárolom /kicsit karemellesre / ha kicsit kihült a hagyma összeforgatom a burgonyával : a tejfölbe ,zuzott fokhagymát keverek ,borsot ,majd összekeverem a burgonyával .
A másik verzió amikr nem piritott hagymát teszek a burgonyához : A tejfölben zöld télő hagymát apritok és evvel keverem össze .
Mindig előző nap csinálom meg ,hogy jól összeérjen.
Joghurttal is csinálhatod..
Ahogyan én készítem:
(Majd mások is írják, hogy ők hogyan készítik)
Lila-hagymát, vagy újabban lehet kapni ezt a nagyfejű fehér u.n. saláta-hagymát karikára szelem, belerakom egy tésztaszűrőbe, ráöntök egy kislábas lobogó forró vizet. Persze ez rögtön át is folyik rajta. Egy kis tálkába téve picit megpörgetem sóval és hagyom állni benne.
A krumplit sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, lehűtöm.
A hagymáról a csap alatt lemosom a sót, összekeverem a krumplival, és gyenge cukros-ecetes vízbe rakom egy rövid időre, összeérnek.
Közben tartárt keverek: tejföl + egyharmadnyi majonéz + a tejfölhöz képest egynegyedni mustár + ízlés szerint cukor, egy kis őrölt bors.
A cukros-ecetes vízet leszűröm a hagymás krumpliról, összekeverem a tartárral és be a hűtőbe!
Bonyolultnak tűnik, de ha végig gondolod, egyszerű.
Egyébként a babsalátát is ugyanígy csinálom, csak ott a krumpli helyett a nagyszemű saláta-bab szerepel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!