Szalicil vs Nátrium benzonát?
sziasztok!
Szeretnék lekvárt főzni, de sehol nem kapok szalicilt, csak nátrium benzonátot. Az savanyúsághoz jó, de lekvárhoz? Vagy mindenképp kutassak még?
Köszönöm a segítséget!
Én egyiket sem használom. Ha tényleg sterilen és tisztán dolgozol és rendesen dunsztolsz, akkor 10 évig sem lesz bajuk.
Itthon mindenki allergiás ezekre és jobb is az ízük ha nincsenek tartósítószerrel kezelve. :)
köszönöm neked is kedves 2. most csinálom először, kíváncsi vagyok, hogy sikerül majd, nagyon szeretem a lekvárt, de a piacon a házi lekvár nagyon drága, ezért döntöttem úgy, hoggy megtanulom. soszor láttam a szüleimtől, remélem jó lesz a dunszt:)
kg-ként kb. 35 deka cukorra gondoltam (eper). ti mennyit tesztek hozzá?
Kettes vagyok megint. Lehet hogy kevesebb is elég lesz. De akkor Tegyél bele pektint vagy Eleve befőző cukorból csináld. Azon meg rajta vannak az arányok.
Az epernek nagyon kicsi a pektin tartalma és nagyon híg jam szerű lesz ha pektint nem teszel bele. Bár attól függ hogy mennyire szeretitek édesen, illetve mennyire akarsz sűrű lekvárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!