Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel tartósítjátok a lecsót?

Mivel tartósítjátok a lecsót?

Figyelt kérdés
Mindig szalicilt szoktam rá tenni, de megszüntették (betiltották)

2012. aug. 9. 12:05
 1/5 anonim ***** válasza:
nátrium benzonát [link]
2012. aug. 9. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Hőkezelés + az üvegben a tetejére olaj vagy zsír. Ezek légzáró réteget képeznek rajta. A zsír azért jobb, mert megdermed és felhasználás előtt le lehet róla emelni és nem lesz túl zsíros az asztalra kerülő kész lecsó.
2012. aug. 9. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Patikákban lehet kapni szalicilt, de a nátium-benzoát is tökéletes.

Régen én is ezeket használtam, de ma már inkább fagyasztok lecsónak valót.

2012. aug. 9. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Semmivel: rendesen elkészitem, forrón beüvegezem, a tetejére teszek 1 ek olajat/zsirt - ki mit használ, azonnal lezárom, és száraz gözben hagyom, amig kihül.

Soha nem szokott megromlani és szerintem fölösleges vegyszereket tenni bele.

2012. aug. 9. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Mondjuk, én fagyasztani szoktam. Zsírban lesütöm, hagymával és beteszem a fagyóba. Így tuti nem romlik meg :P :)
2012. aug. 9. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!