S. O. S.! Baj vagy gyerekek, a tegnapi lekvárbefőzésen kimaradt a szalicil a tetejéről! Mi a fenét csináljak? öntsem ki ujra felforralni és úgy, vagy elég ha lecsavarom a tetejét és rászórom? Hm? Valaki! Segitség.
Figyelt kérdés
2010. jún. 14. 07:19
1/7 anonim válasza:
Én soha nem rakok rá se aszalicilt, se semmi más tartósitószert, és még semmi baja sem lett soha a lekváromnak. Teljesen fölösleges mindenféle vegyszerrel elrontani a finom gyümölcsöt.
2/7 A kérdező kommentje:
igen?és akkor mi a titkod?én már próbáltam dupla foliát is...
2010. jún. 14. 07:34
3/7 anonim válasza:
én se raktam rá még soha szalicilt, soha nem romlott meg a lekvár. Ha tiszta, tényleg forrón van betöltve,jó lassan van kidunsztolva, akkor nem romolhat meg.
4/7 A kérdező kommentje:
na akkor leirom hogy irta a recept,ami alapján csináltam...1 kg gyümölcshöz 70 dkg cukor..kb 1 órát rotyogtattam,egy kis citromsavat tettem bele és úgy az üvegbe, szárazdunsztba....így jó maradhat?segitsetek könyörgöm, kár lenne érte mert 38 üveggel lett...életem első eperlekvárja....21 éves gyeses anyuka vagyok...
2010. jún. 14. 07:41
5/7 anonim válasza:
ez jó. A cukor még sok is (bár a gyümölcstől is függ) de ilyen sok cukorral biztos jó marad. Hagyd a dunsztban 2 napig.
6/7 anonim válasza:
Ne aggódj, semmi baja nem lesz. Én sem teszek bele soha semmi tartósítót. Tárold hűvös helyen, és kész. Nektek, és a kicsinek sem használna a szalicil, jobb, hogy kihagytad belőle.
7/7 anonim válasza:
Ne aggódj... Lekvárt régebb óta főznek, mint ahogy feltalálták a szalicilt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!