Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött dagadót hogy készítitek?

Töltött dagadót hogy készítitek?

Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

80 dkg kicsontozott sertésdagadó vagy borjúszegy,

2 dl tej,

4 szikkadt zsömle,

2 fej hagyma,

20 dkg gomba,

1 nagy csokor petrezselyem,

5 dkg húsos füstölt szalonna,

1 evőkanál vaj,

4 tojás,

4 evőkanál olaj,

1 dl száraz fehérbor

Elkészítés



1. A húst óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, éles, hegyes késsel felszúrjuk (az esetleges lyukakat vékony cérnával sűrűn bevarrjuk. A kezdők kérjék meg a hentest, hogy szúrja fel a húst!


2. A tejet 2 dl meleg vízzel összekeverjük, a zsömlékre öntjük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.


3. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát, rádobjuk a hagymát és a gombát, fedő nélkül kb. 5 percig pirítjuk. Mély tálba tesszük, hagyjuk kissé kihűlni. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat).


4. A zsömléket alaposan kinyomkodjuk, a tojásokkal, a petrezselyemmel együtt a hagymás gombához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.


5. Nem túl szorosan megtöltjük a masszával a húst, a nyílást bevarrjuk, és sütőedénybe fektetjük. Az olajat felforrósítjuk, és a húsra öntjük. Betesszük a sütőbe, 5 percig pirítjuk, majd lekapcsolunk 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat), a húsra öntjük a bort, és saját levével többször meglocsolva kb. 50 percig sütjük.


6. A húst deszkára tesszük, 10 percig pihentetjük, kihúzzuk belőle a cérnákat, majd vékonyan felszeleteljük. Sült krumplival, burgonyapürével, párolt rizzsel körítjük. Hidegen is finom.


1 adag: 4020 kJ/960 kcal



_________________________________________________

Forrás:

[link]


Ezen kívül írd be google-ra(www.google.hu),hogy töltött dagadó.

És rengeteg recept jön még ki:)

2009. dec. 23. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Rendes tölteléket készítek.Zsírban párolt vöröshagyma,máj,petrezselyem áztatptt zsömle,só.

A felszúrt dagadóba töltöm,körülkötözöm cérnával.A tepsibe zsírt teszek( disznóhúshoz nem jó a zsír,főleg a dagadóhoz nem,mert az is enged zsírt),a húst mindkét oldalán megsütöm egy kicsit a zsíron,majd egy kevés vizet öntök alá,lefödöm.Amikor már puha a hús,akkor fedő nélkül pirosra sütöm.

2009. dec. 23. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Bocsi.Azt akartam írni,hogy disznóhúsokhoz nem jó az olaj.Különben is egészségtelen az olaj.
2009. dec. 23. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

bocs,ez nem ide tartozik:

de nézzétek a tv paprikát,mert nagyon jó receptek vannak ;)

2010. jan. 1. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!