A csiperkegombat miert nem pucolja meg senki?
En mindig megpucolom es mar szamtalan fozos musorban
lattam hogy nem pucoljak meg.
Nem baj ha rajta mar a kulseje? Nem keserubb igy?
"Egyszer kipróbáltam a lemosását, lekefélését és majdnem több időbe került mint megpucolni."
A gombát lemosni nem kell, sötnem is javasolt, mert emgszívja magát vízzel és íztelen lesz.
Elég ecsettel (a sütéshez használt ecset tökéletesen megfelel) lesöpörni róla az esetleges port, ha netán valahol ráragadt valami, akkor egyhén nedves papírtörlövel azt a részt le lehet törölni.
Ez nem tart semeddig, és nem dobod ki az értékes anyagokat.
Ez is igaz, de a kilós gombát, amit én választok ki magamnak azt már ki tudja előttem hány ember összefogdosta.. Meg még az előre csomagoltat is.
Az a minimum, hogy megmosom, még ha ezentúl meg sem fogom tisztítani.
Szerintem:
A csiperke, az "igazi" (erdei) gombákhoz képest amúgy is elég vékonykás ízzel rendelkezik, meghámozva ez még inkább csökken, közelít a fűrészporhoz..
A hőkezelés során elpusztul minden "nem odavaló" dolog. El tudod képzelni, hogy a füstölt kolbász pl. hány kézen, ládán, platón, hűtőn megy keresztül, mire a disznó kolbásszá alakul át? Mégsem mossuk meg. Vagy a "turkálóba" kitett zsemlét hányan ellenőrzik manuális módszerrel, hogy friss-e, mire Te elviszed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!