Húshét hétfőn senki nem főz? Csak a főtt sonka, tojás és társai?
én főzök vendégeink lesznek igaz csak hétfő este érkeznek. Péntekig maradnak.Ezért most kicsit át kellett alakitani a menüt. Vasárnap főzőm csak meg a sonkát.
hétfőn nekünk reggelire :sonka,kalács, tojás , friss zöldségek lesznek.
Ebéd ezek után ha jól b ereggeliztünk nem kell ,ha mégis akkor eszük amit reggelire ettünk + sütit.
Vacsira : bárány combot sütök ,és egybe sült töltött tarját ,salátákat és steak burgonyát készitek.
Sütni képviselő fánkot ,lúd láb tortát ,sajtos tallért ,medvehagymás kalácsot ,fogok.
Nem szeretnék hétfőn főzni. most úgy gondolom ,hogy lesz annyi kaja nálunk a 3 napba ,hogy hétfőn maradékot eszünk.
szombat reggel érkeznek a vendégeink ,és hétfő délelött
mennek haza.
Vilageletemben rendkivuli modon figyeltem az egeszseges etkezesre es az alakomra (anyum nevelte ezt belem, szerintem mar amikor a hasaban voltam), eppen ezert egyik unnep sem a kajakrol szol nalunk.
Husvetra sem keszulok a hagyomanyos etelekkel, vendegeink lesznek, rendelek hidegtalat kaszinotojassal, kulonbozo fustolt es erlelt sonkakkal, kalaccsal, de ennyi.;)
Egyebkent meg eszunk amit egyebkent is. Semmi extra.:)
Köszönöm a válaszokat. Kicsit megnyugodtam, mert az az ötletem támadt, hogy hétfőn a párommal menjünk el egy kiülős helyre ebédelni.Már ezer éve nem voltam étteremben, jó lenne egy kis kikapcsolódás.
Kicsit furán nézett, de végülis belement. Letudja a pár locsolási "kötelezettségét" és elmegyünk ebédelni.
Vendégeket nem várunk, mi sem megyünk senkihez, nekünk is a hagyományos sonka, kalács, főtt tojás stb lenne .
Húsvét hétfőn valóban "nem szokás" főzni, max az előre megfőzött húslevesbe a tésztát, vagy az előre megfőzött pörkölthöz a krumplit vagy nokedlit. Hiszen a hétfő a hagyományok szerint a jövő-menő-locsolók napja.
Persze a locsolás ma már nem divat szerencsére, de az előre-főzés akkor is jó dolog, a háziasszonynak legalább ez az egy napja legyen egy kicsit lazább.
De nyitva lesznek hétfőn ilyen helyek, ahová be lehet ülni enni? Kérdés számomra, hogy mennyire ünnep a húsvét hétfő...
Ennek azért járj utána!
Amúgy mi is csak sonka-tojás, kaszinó tojás, francia saláta, esetleg majonézes krumpli, retek-ujhagyma kombót szoktuk enni hétfőn, nem főzünk egyéb ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!