Dehogy keserűbb, az is finom :) lekefélem aztán ennyi
2014. ápr. 16. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
2/14 anonim válasza:
A csiperke nem keserü, se pucolva, se anélkül! Ha keserünek érzed, akkor esetleg romlott, vagy leégett fözés közben.
A gombát "megpucolni" fölösleges, az értékes tápanyagok jó részét ezzel kidobod.
2014. ápr. 16. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
3/14 anonim válasza:
Én megpucolom, eddig meg sem fordult a fejemben hogy nem kellene.
2014. ápr. 16. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
4/14 anonim válasza:
Ugyanúgy, mint az alma héja az almához, a gomba héja is hozzátartozik a gombához.Az almát is van, aki meghámozza, de minek? A gombát sem kell, értékes anyagokat dobnál ki.
2014. ápr. 16. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
5/14 anonim válasza:
Én pucolom, mert otthon mindig pucoltuk, de azt hiszem, előbb-utóbb kipróbálom, hogy csak megmosom és ledörzsölöm. :)
2014. ápr. 16. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
6/14 anonim válasza:
Mi néha pucoljuk néha nem! :)
2014. ápr. 16. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
7/14 anonim válasza:
Azért, mert felesleges. Gombaszakértők szerint is csak a tönk végét kell kb. 1 centire levágni, a gombát pedig gyorsan folyóvíz alatt átmosni (áztatni tilos). A hámozás felesleges.
2014. ápr. 16. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
8/14 A kérdező kommentje:
Akkor ezzel sem megy majd az ido :)
Koszonom a valaszokat!
2014. ápr. 17. 06:38
9/14 anonim válasza:
Én mindig megpucolom mert van a hélyban egy olyan összetevő ami a gombában nincs és ha valaki allergiás rá akkor abból nagy baj lehet ha megeszi. Egyszer kipróbáltam a lemosását, lekefélését és majdnem több időbe került mint megpucolni. Ezt tudniuk kéne a gombaszakértőknek.
2014. ápr. 17. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
10/14 anonim válasza:
"van a hélyban egy olyan összetevő ami a gombában nincs és ha valaki allergiás rá akkor abból nagy baj lehet ha megeszi."
Ez így HÜlYESÉG!!!
A héjában (pontos "j"-vel!!!) nincs semmi olyan anyag, ami nincs a többbi részében is.
Ha valaki allergiás bármelyik összetevöre is, akkor az ugyanolyan reakciót mutat a hámozott gombára is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!