Szerintetek így milyen lesz a mézeskalács?
# 2 evőkanál méz
# 45 dkg simaliszt
# 13 dkg porcukor
# 8 dkg vaj vagy sütőmargarin (ehelyett jőzőtejszínt használtam)
# 2 tojás
# mézeskalácsfűszer
# 1 kávéskanál szódabikarbóna (1,5 teáskanál sütőport használtam)
Most éjszakára beraktam a hűtőbe, lefedve állni.
Szerintetek így mennyire lesz gáz?
A margarint kivéve elég hasonló recept szerint készítettem 2 napja, az nagyon finom volt. VOLT! :)
Abban kb. 2,5 deka margarin volt, bár a liszt is kevesebb volt 5 dekával. Tejszínnel én még soha nem hallottam mézeskalácsot csinálni, majd írd meg holnap, hogy mi lett belőle. :)
Mézeskalács:
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás + 1 tojás a kenéshez
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.
ez tuti jó,megcsináltam szombaton és holnap csinálok újat,mert elfogyott :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!