Hogy lesz a tojásfehérjéből kemény hab? A cukrosra gondolok, ami a mézeskalács tetején van.
én nem porcukorral szoktam, hanem kristálycukorral, mondjuk ez nem tudom, h mennyire befolyásolja.
Am meg ha jó sok cukrot teszel bele, fel kell h verődjön.
Próbáld meg kristálycukorral, és abból jó sokat!
hát legeslegelőször kristálycukorral próbáltam, de azzal sem ment, és akkor mondták hogy porcukorral kéne.
A cukrot a tojással az elején kell összekeverni és úgy felverni? mert úgy sem ment. Úgy is próbáltam hogy először cukor nélkül kezdtem verni, úgy egész jó volt, majdnem jó habos lett, de amikor hozzáadagoltam lassan, ugyanaz volt az eredmény.
Gőz felett be kell sűriteni. Kicsi só a tojásfehérjébe, felvered, fele cukorral, másik felével gőz fölött kis ecettel v. citromlével. Elég sokáig tart, de ez a menete. Másképpen nem lesz sűrű.
maszatka
Mézeskalácsárus néni mondta (és én mindig így csinálom, ma is így volt): 1 tojás sárgája villával összekeverve, 20-25 dkg porcukor. A kettőt simán kanállal kikevered. Egy nagyon sűrű cuccot kell kapj. Beleteszed zacsiba, becsomózod a végét, icipici lyukat vágsz rá, és mintázhatsz is. Fél óra alatt tökéletesen megkeményedik a kalácson, és gyönyörűen lehet vele mintázni. Semmi faxni, hogy felvered előtte a tojást, meg ilyenek... :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!