Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lesz a tojásfehérjéből...

Hogy lesz a tojásfehérjéből kemény hab? A cukrosra gondolok, ami a mézeskalács tetején van.

Figyelt kérdés
Porcukor nélkül fel tudom verni, de ha az is van benne, sehogy nem megy, és már megőrülök. Nem lesz kemény, csak egy folyós ragadós massza. Kipróbáltam úgy is hogy tettem hozzá egy kis sót, meg citromlevet, de ugyanolyan volt. Csináltam már kézi habverővel, meg géppel is. Segítsetek légyszíves
2009. dec. 22. 23:03
1 2
 1/14 Evelynn válasza:

én nem porcukorral szoktam, hanem kristálycukorral, mondjuk ez nem tudom, h mennyire befolyásolja.


Am meg ha jó sok cukrot teszel bele, fel kell h verődjön.

Próbáld meg kristálycukorral, és abból jó sokat!

2009. dec. 22. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
ha sokat várok, vagy beteszem a sütőbe, akkor megszilárdul, de az enyémnek az állaga nem jó eleve, nem lehet formázni. egy ismerősömé habosabb volt, és szinte pár perc alatt megszilárdult keméyre, sütés nélkül. én is olyat szeretnék.
2009. dec. 22. 23:15
 3/14 A kérdező kommentje:

hát legeslegelőször kristálycukorral próbáltam, de azzal sem ment, és akkor mondták hogy porcukorral kéne.

A cukrot a tojással az elején kell összekeverni és úgy felverni? mert úgy sem ment. Úgy is próbáltam hogy először cukor nélkül kezdtem verni, úgy egész jó volt, majdnem jó habos lett, de amikor hozzáadagoltam lassan, ugyanaz volt az eredmény.

2009. dec. 22. 23:18
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem tettem bele kevés cukrot, nagyjából annyit amennyit mindenhol írnak, de akkor majd megpróbálom nagyon nagyon sok cukorral. Köszönöm
2009. dec. 22. 23:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nekem mindig sikerül,szép keményre verni a habot.Először csak a tojásfehérjét verem fel .Semmit nem teszek bele.Amikor már a műanyag tálat megfordíthatom,mert nem esik ki,akkor teszem hozzá a megfelelő mennyiségű kristálycukrot.
2009. dec. 22. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
67%

Gőz felett be kell sűriteni. Kicsi só a tojásfehérjébe, felvered, fele cukorral, másik felével gőz fölött kis ecettel v. citromlével. Elég sokáig tart, de ez a menete. Másképpen nem lesz sűrű.


maszatka

2009. dec. 22. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
32%

Mézeskalácsárus néni mondta (és én mindig így csinálom, ma is így volt): 1 tojás sárgája villával összekeverve, 20-25 dkg porcukor. A kettőt simán kanállal kikevered. Egy nagyon sűrű cuccot kell kapj. Beleteszed zacsiba, becsomózod a végét, icipici lyukat vágsz rá, és mintázhatsz is. Fél óra alatt tökéletesen megkeményedik a kalácson, és gyönyörűen lehet vele mintázni. Semmi faxni, hogy felvered előtte a tojást, meg ilyenek... :)

20/L

2009. dec. 22. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
61%
Tojássárgát nyersen soha(!!!) nem teszünk süti tetejére! A legjobban nyers tojássárgával terjed a szalmonella!
2009. dec. 23. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
95%
Szia! Először verd a tojásfehérjét kemény habbá (egy igazán kicsi csipet só megkönnyíti a munkát). Ha már nagyon kemény, akkor folyamatosan továbbkeverve, kanalanként add hozzá a cukrot. Így szépen kifényesedik és nem esik össze.
2009. dec. 23. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
tegnap 23:34 voltam. Fehérjét akartam írni. De mindegy is, mi mindig így csináljuk.
2009. dec. 23. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!