Hogy lesz a tojásfehérjéből kemény hab? A cukrosra gondolok, ami a mézeskalács tetején van.
Pici citrom, és nem is kell félni attól a csúnya szalmonellától.
Amúgy a majonézben is nyers tojássárgája van, csak van benne mustár és/vagy citrom, ami savas közeget teremt és nem bírja a szalmonella, blabla, unalmas folyton leírni.
A szakácstanulónak:
Még van mit tanulnod!
Attól hogy citromlevet teszel a majonézbe, vagy a tojásba, attól még simán kaphatsz szalmonellát! Nem a szalmonella miatt tették bele régen sem, és most sem...
Mellesleg a szalmonellát csak főzéssel, sütéssel tudod megelőzni!
(Egy rég végzett pék-cukrász)
Én csak bemásoltam az előző válaszodhoz is ezt írtam!!! Így akkor tök könnyű lenne megelőzni a szalmonella fertőzést. Mégis sokan kapnak a házi készítésű majonéztől, hiába tesznek bele citromlevet.
A szalmonella a tojáshéjon van, nem benne. Ha a tojás fertőtlenítve van, akkor semmi baj nem lehet. :)
(A profik sem tudhatnak mindent)
Tévedsz előttem író!
A szalmonella a tojásban is benne van, nem csak a héján. Viszont megfelelő hőkezeléssel nem okoz tüneteket...
Na látod, a profik mégis csak mindent tudnak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!