Maradék tojásfehérjéből mit lehet csinálni?
Rákerestem, de a habcsókot, máglyarakást nem szeretem, madártejet pedig csak tojásból, akkor pedig megint ott a fehérje.
A tv-ben azt mondták sok mindenre használható, csak sajnos nem részletezték.
Arcpakolást:)
Rántott leves jellegű ételekbe is bekeverheted. (ezeket a leveseket is fel lehet dobni, de ez más téma) Vagy kínai erős-savanyú levesbe.
Süthetsz belőle linzertésztát, az egyik legegyszerűbb süti.
Egy-két sárgájával kiegészítve bundás kenyér vagy rántotta, esetleg panír.
Megsütve a háziállataid is értékelni fognak egy kis plusz fehérjét.:) (Ha vannak)
Sütőben sült palacsintának felverve a tetejére csigázod, megsütöd a tésztával együtt.
Hirtelen ennyi.
Az általam ismert piskótareceptekbe a sárgája is kell.
Állatom nincs
Ha arcpakolásnak tenném fel kiröhögne a nejem.
A többi tetszik
Köszönöm.
Ostoros rétes:
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojásfehérje, 5 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 4 dl tej, csipet só.
A fentiekből 6 cipót készítünk, majd fél órát pihentetjük.
Töltelék: 25 dkg Ráma margarin, 25 dkg cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kakaó, 30 dkg darált dió.
A cipókat elnyújtjuk, nagy gáztepsi nagyságúra, rákenjük a tölteléket és felcsavarjuk. Majd kettőt összetekerünk. Megkenjük tojássárgájával fél óráig pihentetjük. Kisütjük.
Kakaóporos töltelékkel is nagyon fini.
Pavlova. A Rákóczi túrós mintájára van a női szeszély, és a habos-mákos, habos-almás. Minél több hab! Kardinális szelet.Kókuszkifli, Csokimousse. Fehér piskóta(sárgája helyett vaj)High-life torta, Pavlova
Nekem is van, én megcsinálom madártejnek, és a sárgája helyett most vaníliás pudingpor lesz,'oszt kész. van málnás, narancsos, karamelles madártej is, abban 1-1 teáskanál liszttel pótolunk egy sárgáját.
Püspökkenyér.
Ahány tojásfehérje, annyiszor 3 dkg cukor, 2 dkg lisz, 1 dkg vaj. 2 vaniliáscukor, citromhéja, mazsola, különböző aszaltgyümölcs, apróra darabolt olajos magvak.
A megmaradt tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Utána a lisztet, lazán összeemelgetve (keverni nem szabad, nehogy a hab összeessen)és olvasztott vajat, vaniliáscukrot, citromhéjat. Végül a lisztben meghempergetett apróra vágott aszaltgyümölcsöket, óvatosan elegyítve. kivajazott, lisztezett őzgerincformában, előmelegített sütőben sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!