Hogyan kell tojásfehérjéből kemény habot csinálni a süti tetejére?
Ha a recept azt írja, hogy gőz felett verd fel, akkor nem kell a sütőbe tenni. Az megint más dolog. Gőz felett én úgy csinálom, hogy egy fazékban teszek fel vizet forrni, keresek egy másik fazekat vagy lábast, ami pont beleillik úgy éppen nem esik bele, és a gőz felett felverem. tojásfehérje és a cukor mennyisége meg kell, hogy adva legyen, ha nincs megadva, az arány, egy tojásfehérjéhez 2 ek porcukor. Nem kell, hogy nagyon édes legyen. Látni fogod mikor kész. A hab nagyon fényes lesz, és úgy tudnám jellemezni, hogy lehet késsel vágni. A víz forrásától számított kb 5-6 perc biztosan kell neki. Ha túlfőzöd, akkor a hab megtörik, nem tudod rendesen elkenni, rücskös ripacsos lesz a sütin, nagyon hamar dermed, kezelhetetlen.
Ha kész a hab, egyszerűen rásímítod a sütire, célszerű abban a tepsiben csinálni ezt, amiben a süti sült, Ha mondjuk lapokból áll, akkor persze nem kell a tepsiben hagyni. Utána mehet hűtőbe.
Szia!!A tojás mennyisége függ attól,hogy milyen vastag habot szeretnél.Én 3-4 db-ot vernék fel 20 dkg cukorral és pár csepp citromlével vagy ecettel (az egyik mindenféleképpen kerüljön bele,mivel ettől lesz könnyű a hab).Akkor van készen a hab,ha a habverőről nem folyik le.Ráteszed a sütire és közepes lángon megsütöd,majd ha megsült zárd ki a sütőt,de ne vedd ki azonnal,csak az ajtót nyisd ki rá,így nem fog összeesni a hab.Meg fog kicsit repedezni,de a habos sütikkel ez vele jár,nem kell megijedni!
JÓ SÜTÉST!
Maszatka,a pék
Még annyi,hogy amikor vered a habot,ne érjen bele a tál a forró vízbe,mert megfő a hab,ez fontos!!!És tegyél bele egy csipet sót is,ettől hamarabb kész!
Maszatka
Süsd meg,minden tojáshabos sütit megsütnek.Ha nem sütöd lefolyik a hab,és a nyers tojásfehérje amúgy kitűnő otthona lehet mindenféle fertőzésnek akármilyen friss.
Maszatka
a Rákóczi túrósra is ilyen habot kell készíteni és a sütivel együtt kell megsütni.
Majd írj,hogy sikerült!
Maszatka
Na vagyok, 2 és fél órába került mire megcsináltam ezt a sütit!!!! Már azt hittem sose jutok a végére. A habot rátettem a legfelső lapra és magába bedugtam a sütőbe. Annyira megbarnult a teteje, hogy úgy néz ki mintha rendes tészta lenne, pedig az a hab. Most csúnyácska mert nincsen szépen levágva a 4 széle, de minden kritikát szívesen fogadok!! Ízre még nem tudni milyen lett, most a hűtőben pihen! Kicsit túlpirítottam a tetejét, jól gondolom?
CSAK EGY ÁRNYALATNYIVAL KELLENE VILÁGOSABBNAK LENNIE,AMÚGY SZERINTEM TÖKÉLETES!SZÍVESEN MEGKÓSTOLNÁM! :-))
Maszatka
Köszönöm szépen, akkor legközelebb majd odafigyelek rá jobban :) Ma reggel fogom levágni a széleit és nemsokára lesz a főpróbája a kóstolásnak :) De megmondom őszintén szinte rosszul vagyok ha rágondolok, akkora egy hatalmas kalóriabombának néz ki :D Maszatka, meddig fogyasztható ez a süti szerinted? Mert úgy hallottam hogy az ilyen süti a tojáshab miatt nem eltartható napokig mint a többi mert az megromlik rajta!
És te amugy tényleg pék vagy? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!