Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a mézeskalács puha?

Mitől lesz a mézeskalács puha?

Figyelt kérdés
Mindig olyat sütök, amivel ölni lehetne...
2009. dec. 21. 16:13
 1/10 anonim válasza:
100%
Alma cikkeket kell mellé tenni és egy zárt fém dobozba kell néhány napra tenni.
2009. dec. 21. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
addig süsd amíg épp hogy színt kap,mert ha jobban átsül nagyon megkeményedik
2009. dec. 21. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag a szódabikarbónától.
2009. dec. 21. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én tudtommal fémdobozba kell elzàrni,és közé egy mandarint vagy narancsot tenni.
2009. dec. 21. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy olyan tészta, amit nem kell állni hagyni a hűtőben, és nagyon jó puha, amint megsül:


70-80 dkg finomliszt

20 dkg porcukor

2,5 dl méz

2 púpos evőkanál margarin

2 púpos evőkanál tejföl

3 tojás sárgája

1 egész tojás

2 púpos kávéskanál szódabikarbóna

mézeskalács fűszerkeverék

2009. dec. 21. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sikerült egy itteni receptből nagyon fincsi puha sütit sütni, viszont voltam olyan balga, hogy a tányérban hagytam, így sajnos megkeményedett. Bezártam fémdobozba, 1 nap alatt már javult, de javaslom, hogy amint kész, és ami esetleg még ma marad belőle, azt tedd zárt dobozba, akkor is, ha puha :)
2009. dec. 21. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
100%
Tegyél a tetejére felvert cukros tojásfehérjét és hagyd ásllni 1-2 napot.
2009. dec. 21. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__55..

Ebben a kérdésben írtam egy kipróbált receptet (harmadik válaszolóként azt hiszem), ez nem kemény. Kipróbált, többszörösen. Tehát nem szabadna neki keménynek lenni.

2009. dec. 22. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mézeskalács:

1 kg finomliszt

3 kiskanál szódabikarbóna

1 ek. mézeskalács fűszerkeverék

30 dkg porcukor

30 dkg margarin

2,5 dl méz

3 db tojás + 1 tojás a kenéshez

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.


ezt csináltam meg, aztán fémdobozban almaszeletek közé tettem és reggelre nagyon puha lett, el is fogyott. elsőre nekem is kemény lett, de a fémdoboz+alma csodákat tesz :D

2009. dec. 22. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

A tapasztalat:

a fémdoboz almával tényleg nagyon jó, csak 4 naponta cseréld az almát újra.:) bepenészedett

a narancs megszáradt, mellette a mézes kőkemény

a szódabikarbóna nem puhította meg (másfél teáskanállal tettem bele

ja, és a tojásfehérjétől sem maradt puha

az új recepteket még nem próbáltam.

2009. dec. 28. 11:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!