Mitől lesz a mézeskalács puha?
Ez egy olyan tészta, amit nem kell állni hagyni a hűtőben, és nagyon jó puha, amint megsül:
70-80 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2,5 dl méz
2 púpos evőkanál margarin
2 púpos evőkanál tejföl
3 tojás sárgája
1 egész tojás
2 púpos kávéskanál szódabikarbóna
mézeskalács fűszerkeverék
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__55..
Ebben a kérdésben írtam egy kipróbált receptet (harmadik válaszolóként azt hiszem), ez nem kemény. Kipróbált, többszörösen. Tehát nem szabadna neki keménynek lenni.
Mézeskalács:
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás + 1 tojás a kenéshez
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.
ezt csináltam meg, aztán fémdobozban almaszeletek közé tettem és reggelre nagyon puha lett, el is fogyott. elsőre nekem is kemény lett, de a fémdoboz+alma csodákat tesz :D
Köszi a válaszokat.
A tapasztalat:
a fémdoboz almával tényleg nagyon jó, csak 4 naponta cseréld az almát újra.:) bepenészedett
a narancs megszáradt, mellette a mézes kőkemény
a szódabikarbóna nem puhította meg (másfél teáskanállal tettem bele
ja, és a tojásfehérjétől sem maradt puha
az új recepteket még nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!