Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnan tudom mézeskalács...

Honnan tudom mézeskalács receptnél, hogy egyből puha, vagy várni kell vele?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag soha nem írják oda a recepthez, hogy azonnal puha-e, vagy egy-két hétig puhulnia kell sütés után. Sajnos jártam már úgy, hogy előre megsütöttem, aztán karácsonyra megkeményedett, de olyan is volt, hogy karácsony napján sütöttem, és kőkemény lett.

Nem szeretnék még egyszer pórul járni, tudnátok segíteni?


2010. dec. 5. 17:30
 1/5 Tinker Bell ***** válasza:
Én a mézeskalácsot úgy csinálom, hogy egyik nap begyúrom a tésztát, berakom egész éjszakára a hűtőbe és csak másnap sütöm meg. Nekem mindig finom puha, még pár naposan is. Nem tudom mennyire fontos, de én mindig házi készítésű mézből csinálom, nem olyan műanyagból, amit a boltban árulnak!
2010. dec. 5. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]


A szódabikarbónát ne hagyd ki, mert attól puhul meg. Sütés után még kemény egy napig, de aztán megpuhul.

2010. dec. 5. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

mindig kemény előbb és úgy puhul meg.

Van olyan, hoyg "Puha mézeskalács" de az olyan mint a piskóta, dísznek nem jó. Díssznek csak az jó, ami előbb kemény, mert az tartja a formát.

Tedd fémdobozba egy-két almaszelettel, akkor szépen megpuhul.

Ha jól zárható dobozban van, almával, akkor puha marad.

2010. dec. 5. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
Én is azt szoktam csinálni, mint a tegnap 18.32-es válaszoló. Nagyon könnyű, és nekem már sütés után puha, nem kell várni napokat, hogy megpuhuljon. Én szoktam tenni az edénybe pár vékony szelet almát, és lefedem. Én tupperes edényben tárolom, nagyon finom és puha.
2010. dec. 6. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Amelyik süteményben méz van, annak puhulni kell. Ha jó a recept akkor már másnap puha kell legyen a süti, ha még másnap is beton, akkor vagy nagyon ki van száradva, vagy meg van égetve, vagy vmi hozzávaló nagyon nem okés. Szódabikarbóna kell bele, azt ne hagyd ki. Annyit tudok segíteni, hogy leírom az én receptemet.

15 dkg méz, 50 dkg cukor, 30 dkg rozsliszt, 45 dkg búzaliszt, 6 tojás, 1 dkg szódab., 1 cs mézeskalács fűszerkeverék. ÉN kb 6 éve ezt sütöm, a recept, egy kotányi fűszerkeverék hátán volt. MIóta megújult a kotányi, az új csomagoláshoz új recept is jár ,de az használhatatlan.

Ja, van még egy receptem, ez is jó puha másnapra, ezt még a dédimamám kezdte használni a háború alatt:

25 deka méz, 1 tojás, 1 citrom héja, 2 késhegynyi fahéj, 4-5 késhegynyi tört szegfűszeg, 30 deka liszt, 1 cs sütőpor, vagy 1 deka szódab. Kiszaggatjuk és cukros vízzel kenjük meg.

2010. dec. 6. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!