Honnan tudom mézeskalács receptnél, hogy egyből puha, vagy várni kell vele?
Gyakorlatilag soha nem írják oda a recepthez, hogy azonnal puha-e, vagy egy-két hétig puhulnia kell sütés után. Sajnos jártam már úgy, hogy előre megsütöttem, aztán karácsonyra megkeményedett, de olyan is volt, hogy karácsony napján sütöttem, és kőkemény lett.
Nem szeretnék még egyszer pórul járni, tudnátok segíteni?
A szódabikarbónát ne hagyd ki, mert attól puhul meg. Sütés után még kemény egy napig, de aztán megpuhul.
mindig kemény előbb és úgy puhul meg.
Van olyan, hoyg "Puha mézeskalács" de az olyan mint a piskóta, dísznek nem jó. Díssznek csak az jó, ami előbb kemény, mert az tartja a formát.
Tedd fémdobozba egy-két almaszelettel, akkor szépen megpuhul.
Ha jól zárható dobozban van, almával, akkor puha marad.
Amelyik süteményben méz van, annak puhulni kell. Ha jó a recept akkor már másnap puha kell legyen a süti, ha még másnap is beton, akkor vagy nagyon ki van száradva, vagy meg van égetve, vagy vmi hozzávaló nagyon nem okés. Szódabikarbóna kell bele, azt ne hagyd ki. Annyit tudok segíteni, hogy leírom az én receptemet.
15 dkg méz, 50 dkg cukor, 30 dkg rozsliszt, 45 dkg búzaliszt, 6 tojás, 1 dkg szódab., 1 cs mézeskalács fűszerkeverék. ÉN kb 6 éve ezt sütöm, a recept, egy kotányi fűszerkeverék hátán volt. MIóta megújult a kotányi, az új csomagoláshoz új recept is jár ,de az használhatatlan.
Ja, van még egy receptem, ez is jó puha másnapra, ezt még a dédimamám kezdte használni a háború alatt:
25 deka méz, 1 tojás, 1 citrom héja, 2 késhegynyi fahéj, 4-5 késhegynyi tört szegfűszeg, 30 deka liszt, 1 cs sütőpor, vagy 1 deka szódab. Kiszaggatjuk és cukros vízzel kenjük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!