Cukrászdai krémes krémjét hogy készítik?
Nekem ez a receptem van finom laza lágykrém: Hasonlit a cukrászdaira.A tésztát leveles tésztából szoktam csinálni.
5 db közepes méretű tojás – szétválasztva
4,5 dl tej
1,5 dl tejszín
4 púpozott evőkanál kristálycukor
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
1 rúd vanília kikapart belseje (kivonattal is helyettesíthető
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből közepes keménységű habot verek – akkor jó, ha a habverőn „csúcsokat vet” a hab, a sárgájákat külön tálban félreteszem.A tejet és a tejszínt nagyméretű, tapadásmentes lábosba öntöm, hozzáadom a cukrot, majd állandó keverés mellett a keményítőt, végül a vanília kikapart magjait.
A tejes keveréket közepes tűzön főzni kezdem, mikor sűrűsödni kezd (kb. 5 perc elteltével), mérséklem a lángot, és állandó keverés mellett egyesével hozzáadom a tojások sárgáját. Az utolsó hozzáadása után már csak kb. ½ percig keverem, félrehúzom, és hozzáadom a tojáshabot. Mérsékelt tűzön, folyamatos, de óvatos keverés mellett elegyítem a habot a krémmel, elzárom alatta a lángot – nem szabad sokáig a tűzön felejteni, mert kicsapódik a fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!