Mi a titka annak, hogy a mézes-krémes tésztája sem gyúrás, sem nyújtás közben ne essen szét?
Milyen a tészta recepted?
rendszeresen csinálok mézes krémest ha tudok akkor segítek.
Az alábbi recept alapján próbálkoztam:
2 tojást elkeverünk 30 dkg porcukorral, hozzáadunk 6 evőkanál tejet, 6 dkg zsírt, 2 teáskanál szódabikarbónát, konyhai robotgéppel kikeverjük, és óvatosan hozzáadagolunk 3 evőkanál mézet. 5 percig főzzük egy nagyobb edényben, majd 70 dkg lisztet keverünk lassan bele. Alaposan összedolgozzuk, kifordítjuk egy deszkára és összegyúrjuk.
Lehet, hogy én vagyok ügyetlen, de az is nehezen megy, hogy összeálljon a tészta, nyújtáskor pedig olyan kemény, hogy szinte lehetetlen kinyújtani... Pedig még melegen nyújtom... Vagy lehet, hogy nem elég melegen? Nagyon szépen köszönöm a segitséget előre is!
Nekem nem ez a receptem van. Nekem kakaós tésztám van:
De a kakaó ki is maradhat belőle: A méztől,és a zsírtól keményedik meg a tészta. Melegen és gyorsan kell vele dolgozni. Mindig sütő papíron nyujtom ki.
nekem ez a tészta receptem. A mézet ki is hagyhatod a receptböl: ennek csak annyi előnye lesz ,hogy 2-3 óra múlva puha lesz.
Tészta:
40dkg liszt,
2csapott evő kanál kakaó,
2 egész tojás,
20dkg porcukor,
5dkg vaj,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 evő kanál méz
Tészta:
Ezt 5 percig a gőz felett főzzük, majd levesszük a gőzről és 50 dkg lisztet keverünk bele.
Ebből 4 lapot sütünk.
Krém
7 dl tej
7evő kanál buzadara
1csomag vaniliás cukr
20dkg margarin
25dkg porcukor
7dl tejben sürüre fözzük a buzadarát ,ha kihült akkor a rámával kikevert porcukrot . a buzdarás krémhez keverjük.
Jaj annyi ,hogy ne egyszerre ad hozzá a lisztet szórjad elöször és fakanálal keverd addig amig tudod lazán keverni a fakanálal.utána már elég hideg lesz ahoz,hogy a többi lisztet bele szórd. Érezni ,fogod a kezeddel ,hogy olyan közepes keménységű legyen. nem biztos ,hogy kell bele az 50dkg liszt ,az is lehet ,hogy kicsit több kell.
A lényeg ne legyen nagyon kemény a tészta mikor össze gyúrod. a sütő papíron nyújtsd ki. Vágd tepsi méretre ,és így már könyen a megfelőlő nagyságura tudod nyújtani. nem kell ,hogy vastag legyen a kinyújtott tészta .
170C-on 5-6 perc kell a sütőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!