Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka annak, hogy a...

Mi a titka annak, hogy a mézes-krémes tésztája sem gyúrás, sem nyújtás közben ne essen szét?

Figyelt kérdés
Sajnos nekem még sosem sikerült, pedig a kedvenc sütim :( Kérdeztem gyakorlott háziasszonyoktól, akik tudnak mézes-krémest sütni,hpgy hogyan kell, vagy mit ronthatok el, de vagy nem válaszoltak, vagy közölték, hogy nem adnak ki ilyen titkokat :( Mondjuk ezt sosem értettem, hogy ha van egy jó recepted, vagy egy jó praktikád, miért kell titkolózni, szerintem ez elég gusztustalan, de mindegy... Örülnék, ha valaki itt meg tudná velem osztani ezt a "hatalmas" titkot, sokat segítene :)
2014. márc. 26. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Milyen a tészta recepted?

rendszeresen csinálok mézes krémest ha tudok akkor segítek.

2014. márc. 26. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ahhoz látni kellene a receptet ami alapján csinálod, lehet kevés benne a méz.
2014. márc. 26. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Az alábbi recept alapján próbálkoztam:

2 tojást elkeverünk 30 dkg porcukorral, hozzáadunk 6 evőkanál tejet, 6 dkg zsírt, 2 teáskanál szódabikarbónát, konyhai robotgéppel kikeverjük, és óvatosan hozzáadagolunk 3 evőkanál mézet. 5 percig főzzük egy nagyobb edényben, majd 70 dkg lisztet keverünk lassan bele. Alaposan összedolgozzuk, kifordítjuk egy deszkára és összegyúrjuk.


Lehet, hogy én vagyok ügyetlen, de az is nehezen megy, hogy összeálljon a tészta, nyújtáskor pedig olyan kemény, hogy szinte lehetetlen kinyújtani... Pedig még melegen nyújtom... Vagy lehet, hogy nem elég melegen? Nagyon szépen köszönöm a segitséget előre is!

2014. márc. 26. 18:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem nem ez a receptem van. Nekem kakaós tésztám van:

De a kakaó ki is maradhat belőle: A méztől,és a zsírtól keményedik meg a tészta. Melegen és gyorsan kell vele dolgozni. Mindig sütő papíron nyujtom ki.

nekem ez a tészta receptem. A mézet ki is hagyhatod a receptböl: ennek csak annyi előnye lesz ,hogy 2-3 óra múlva puha lesz.

Tészta:

40dkg liszt,

2csapott evő kanál kakaó,

2 egész tojás,

20dkg porcukor,

5dkg vaj,

1 kávéskanál szódabikarbóna,

1 evő kanál méz

Tészta:

Ezt 5 percig a gőz felett főzzük, majd levesszük a gőzről és 50 dkg lisztet keverünk bele.

Ebből 4 lapot sütünk.

Krém

7 dl tej

7evő kanál buzadara

1csomag vaniliás cukr

20dkg margarin

25dkg porcukor

7dl tejben sürüre fözzük a buzadarát ,ha kihült akkor a rámával kikevert porcukrot . a buzdarás krémhez keverjük.

2014. márc. 26. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!! Ki fogom próbálni!
2014. márc. 26. 19:00
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Jaj annyi ,hogy ne egyszerre ad hozzá a lisztet szórjad elöször és fakanálal keverd addig amig tudod lazán keverni a fakanálal.utána már elég hideg lesz ahoz,hogy a többi lisztet bele szórd. Érezni ,fogod a kezeddel ,hogy olyan közepes keménységű legyen. nem biztos ,hogy kell bele az 50dkg liszt ,az is lehet ,hogy kicsit több kell.

A lényeg ne legyen nagyon kemény a tészta mikor össze gyúrod. a sütő papíron nyújtsd ki. Vágd tepsi méretre ,és így már könyen a megfelőlő nagyságura tudod nyújtani. nem kell ,hogy vastag legyen a kinyújtott tészta .

170C-on 5-6 perc kell a sütőben.

2014. márc. 26. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!