Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem válik el a tészta...

Miért nem válik el a tészta az edény falától?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Házi kiflik és zsemlét szoktam néha itthon készíteni, de sosem lesznek olyanok, amilyet szeretnék.

Több receptet kipróbáltam már, de nekem sohasem válik el a tészta az edény falától. Mindig összerakom a receptben leírt mennyiségeket, mindig többször ránézek, h pont annyit mértem-e ki, mint a receptben, de utána hiába dagasztom, gyúrom akár fél órán át, akkor is ragacsos marad a tészta és nem válik el az edény falától. Mindig kell hozzá tennem még plusz lisztet, hogy elváljon, de akkor meg túl tömörek lesznek a kiflijeim.

Milyen lisztet használtok? Melyik a legjobb kiflihez?

Mit szúrok el? Miért nem műxik nálam egyik recept sem? :(



#tészta #gyúrás #kifli #nem válik el
2013. szept. 19. 13:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindenhol más a liszt, víz, más tejet használ az ember. A recept nem szentírás, ha több liszt kell, több liszt kell :)
2013. szept. 19. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát én teljes kiőrlésűből csinálom, ott nincs probléma, de nem is válik el az edény falától. Inkább kelt tészták esetén írják azt, de nekem akkor sikerül a kelt tésztám igazán finomra, ha előbb a folyékony hozzávalót rakom bele, majd a szárazat, és fakanállal verem hólyagosra.


Amúgy minden liszt máshogy veszi fel a folyékony összetevőket, ezért fordulhat elő, hogy a tiéd ragacsos lesz, másé pedig nem. Ha hozzáadsz lisztet, inkább keveset, fokozatosan adagolva adj hozzá.

2013. szept. 19. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ugyanígy jártam régebben, nálam a mérleg volt a ludas. Szülinapomra kaptam egy új mérleget, azzal már minden tökéletesen sikerül. Mint utólag kiderült (kipróbáltam) fél kiló szárazanyagnál már 3,5 dekát csalt mínuszba a régi (ugyancsak digitális) mérlegem.
2013. szept. 19. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszokat.

Ha a kiflinél nem olyan fontos ez az "elválás" :), akkor jó. Néhány receptbe beleírják, néhányba nem.

Az összetevőkkel kapcsolatos sorrendet megjegyzem. Köszönöm!

Egy mérleget meg be fogok szerezni, mert én mindig mérőpohárral vacakolok.

2013. szept. 19. 14:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Pl a gyúrás/dagasztás technikája is lehet hibás...

Mondjuk egy kelt tésztánál jó, ha levegősre gyúrod. Azaz nem csak nyomkodod, püfölöd, hanem inkább bele-bele kapsz a z ujjaiddal vagy fakanállal, és levegőt juttatsz bele. És ha sokáig csinálja az ember, akkor elválik az a legtöbb részen!

Én sosem nézem miféle liszt, egyszerű búzaliszt és kész.

2013. szept. 19. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!