Szerintetek jó lesz ha a cukkinit palacsinta-tészta-bundában sütöm ki?
Tegnap adtam a hirtelen jött ötletet valakinek, hogy a banánt nem "szűzen" süsse meg, hanem a egy kis palacsinta-tésztába mártsa be előtte.
Kb. 2 hete őrizgetek a hűtőmben 3 db. gyenge cukkinit, most arra gondoltam, ha kb. núdli-nagyságúra darabolom, sózom, fűszerezem, és a bebundázva megsütöm.
Édesanyám mindig mondta: amit főztél, edd is meg!
Szerintetek!
Jó lesz de a tempura tészta sokkal finomabb a zöldségekre :
2007.05.11. 18:47 MBTBD
Előkészítjük a tempuratésztát: ehhez előző este kétszer átszitálunk 15 dkg lisztet és hűtőszekrénybe tesszük. (Ebből 2-3 dkg lehet rizsliszt, burgonya- vagy kukoricakeményítő.)
Igen fontos, hogy minden hozzávaló jéghideg legyen, mert a forró olajban így lesz csak ropogós a bunda.Előkészítjük a zöldségeket: a padlizsánt hosszában negyedeljük, a fehér hús nagy részét kivágjuk, s más célra használjuk. A héjas részt három-négy helyen bevágjuk.
A burgonyát és a cukkínit 7-8 mm vastag szeletekre, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk. A sárgarépát és a fehérrépát durva reszelőn lereszeljük. Reszelhetünk még jégcsapretket is. Előkészítünk zöldspárgafejet is.
Ekkor még egyszer leszitáljuk a lisztet. Nagyobb edénybe szitán áttörjük egy tojás sárgáját, s apránként hozzákeverünk negyed liter jeges vizet. (Durván egy csésze víz – egy csésze liszt az arány). Egy mozdulattal öntjük bele az összes lisztet, s a tésztát két evőpálcikával 5-6 gyors mozdulattal összevegyítjük – inkább „rajzolgatva”, mint keverve.
Nem szabad „kidolgozni”, nem baj, ha marad benne lisztcsomó. A zöldségdarabokat ételfogóval emeljük fel, még jobb, ha japán szokás szerint két pálca közé fogjuk. Először hajszál vékonyan belisztezzük (minden felesleget lerázva), majd a tésztába mártjuk (a fölös masszát szintén alaposan lerázva).
170ºC-os semleges ízű olajba dobjuk. (Eredetibb ízt kapunk, ha az olaj negyedrészét szezámolajjal helyettesítjük.) Sülés közben egyszer megforgatjuk, s mikor aranysárgára sült, s apróvá válnak a buborékok, pálcikával kiemeljük. Alaposan lerázzuk róla az olajat, és konyhai itatósra tesszük, rács tetejére. Sütés közben nyeles, lapos szűrővel mindig újra lemerjük az olajról az összes elszabaduló tésztadarabot. Amikor a nagyobb zöldségekkel elkészültünk (amit a vendégek már folyamatosan esznek), a reszelt zöldségeket nagyon vékonyan belisztezzük és összekeverjük a maradék tésztával, így sütjük meg. A tempurát azonnal kell tálalni.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld-pacsi!
Szóval: amikor sárgarépa-szeletet forgattam liszt-tojás-zsemlemorzsa panírba, az lejött róla, ezért gondoltam most, hogy palacsinta-tésztát kavarok. Jelentem nekem ez is lejött róla! :)))
Merthogy az első válaszoló által írt receptre azt mondtam, hogy "nem várok holnapig"... nekifogtam, magkavartam a palacsinta-tésztát, beleforgattam a nudli-nagyságúra darabolt, előre fűszerezett cukkinit... az olajban mind lefordult róla, mérgemben ráöntöttem az összes tésztát, akkor pedig ... nem részletezem, szerintem az a kaja még a kukásoknak sem kellett! :)))
Marad még az 1-es válaszoló által írt verzió, majd még azt kipróbálom, ha ő már készített azzal a módszerrel, és nekem esetleg az sem jönne össze, akkor kisnyúl.
Köszi mindenkinek, zöld-pacsi ment!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!