Miért van a tésztákon hogy 3-5 perc alatt kifőzhető? Nekem és akit ismerek mindenkinek minimum 15perc de van hogy 20, mire kész.
Azokat a tésztákat, amiben nincs vagy kevés a tojás, ha tovább főzöd elmászkosodnak.
A 4-8 tojásosoknak kell a 15-20 perc. Viszont azok kiadósabbak, mert megdagadnak. A tojás nélküliek nem.
Szóval állítólag: megvárod míg elkezd forrni, hagyod 3-5 percig főni, majd elzárod alatta, de nem szűröd le, engeded, hogy a főző-vízben megdagadjon.
Persze én sem így csinálom, csak gyanítom, hogy ezért írják rá a 3-5 percet.
Szintén, a csomagoláson feltüntetett ideig főzöm.tényleg 5-6 perc, de az újraforrástól számítva, mert a vízbe zúdított tészta megállítja a forrást, lehűti.
tehát ha újra forr, attól számolom az időt. aztán lezárom a gázt és hagyom duzzadni, persze időnként megkeverve, és kóstolva, nehogy elázzon.
ez még kb 10 perc. utána lehet leszűrni,öblíteni, ki hogyan szokta meg.
én meleg vízzel átöblítem, lecsurgatom a szűrőtálban és egy kevés olvasztott vajra vagy olajra szedem. nem ragad, "al dente " lesz.
Gyakorlatilag mindegy milyen márka, mondjuk a tojás nélkülit nem szeretem.
1. egyik lényeg az előzőnél: "... én szerintem."
2. másrészt ragozhatjuk, ha valóban egy 8 tojásos házi tészta = 1 kg liszthez 8 tisztességes méretű tojás = az bizony sohasem fog tisztességgel megfőni 5 perc alatt, még 10 alatt sem!!!!!
Csakhát egyrészt a bolti 8 tojásos sem az igazi, békebeli 8 tojásos, csak valami hasonló akármi, úgyhogy még az is meglehet, hogy kb. 10 perc alatt megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!