Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomos káposzta recept?

Paradicsomos káposzta recept?

Figyelt kérdés
Ti szeretitek?
2014. márc. 23. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Én csalni szoktam, mert igy a legfinomabb. Készitek egy nagyon finom paradicsom mártást, szószt. Lesózok káposztát, majd kinyomkodom, és vizben megfőzöm. Leszűröm,és beleteszem a puhára főtt, enyhén sós káposztát a jó édes paradicsom szószba. Egyet rottyantom, és kész.
2014. márc. 23. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Milyen jó ötlet! Én is igy fogom eztán csinálni.
2014. márc. 23. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

Majdnem:

Elkészítem a sűrű paradicsom-szószt, sósval, pici cukorral.

Rövid, sós, köménymagos lében megfőzöm az apróra vágott káposztát, majd a sűrű kész paradicsomszószt is hozzáöntöm, összerottyan. Kész.

2014. márc. 23. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

A legyalult káposztát sós, köménymagos vízben megfőzöm. Ha már majdnem puha beleöntöm a paradicsomlét, cukrozom és berántom.

Így a káposzta és a paradicsom íze is az ételbe van. Ha különfőzném. a káposzta vitamintartalmát kiönteném.

2014. márc. 23. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy nálunk mindig a párom készíti, megkérdeztem tőle, hogyan, hátha nem rekonstruálom a kész étel alapján jól.

Nos: rántást készít (mi nem használunk lisztet, helyette őrölt szezámmagot használunk, zöldségekhez igen finom tud lenni), bele a káposzta, kicsit pirongatja, de a rántás miatt oly sokáig nem lehet, jön a pirospaprika, a paradicsomlé vagy paradicsompüré-víz kombó, majd sokáig fő. No meg só is van benne.


Mi nagyon szeretjük, sajna sosem tudunk annyit főzni, hogy maradjon is, ahhoz nem elég kalóriadús étel, én pedig addig eszem, amíg van, számomra ellenállhatatlan. Kevés ilyen étel van, de ez az. Egyszer megettem belőle 2 kilót (nem egyszerre, csak egy napon belül), de a jóllakáshoz azért jócskán kellett ennem mást is :D

2014. márc. 23. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

A legyalult káposztát felteszem annyi vízbe amennyi éppen ellepi. kicsit sózom. ha a káposzta félpuha, lemerek a levéből, mert nem kell annyi (miután már összeesett) de nem öntöm ki. Ekkor hozzáteszek egy közepes fej finomra vágott hagymát, megszórom őrölt köménnyel és főzöm tovább.

jóféle paradicsompürét öntök rá, általában a félkilós dobozosokból egy dobozzal.

Ha teljesen puha egy kis paprikás rántással berántom. ha nagyon sűrű lenne, az eltett káposztalével korrigálom.

Mi édesen szeretjük, így cukrot is teszek be.

Újabban bazsalikomot is teszek bele, nagyon finom lesz tőle.

Sült kolbásszal, sült oldalassal vagy fasírttal fogyasztjuk.

2014. márc. 23. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszaitokat :)
2014. márc. 24. 15:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Kíváncsivá tett, hogy akik lepontozzák a válaszokat hogyan főzik a paradicsomos káposztát...
2014. márc. 24. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!