Töltött káposzta?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy jó kis töltött káposztát csinálni. Nézegettem a neten recepteket, de nekem valami hihetetlen egyszerű kéne. Amolyan szájbarágós..
Tudnál segíteni?
2011. nov. 26. 14:07
1/4 Ferencvárosfan válasza:
Nem toom ezt nézted-e de sztem ez elég egyszerű: [link]
2/4 anonim válasza:
Én Nyíregyházi vagyok,és szoktuk készíteni.Én kelkáposzta töltöm általában.Arányokat sajna nem nagyon tudom mert rutinból csinálom,meg persze attól is függ hány személyre.Darált hús,tojás,só,bors,pirospaprika,fokhagyma,vöröshagyma,rizs.Ezeket összekevered és beletöltöd a megfőtt káposztalevelekbe és fazékba egymásra rétegezed őket,lefedheted megmaradt káposztalevéllel is.Felengeded annyi vízzel,hogy ellepje és egy nagyobb doboz sűrített paradicsomot ráborítasz a tetejére és lassú tűzön elkezded főzni.
4/4 anonim válasza:
Én így szoktam: Mondjuk az arányokat én sem tudom, mert szemre csinálom, rutinból, annak ellenére, hogy szinte csak karácsonyra csinálom, illetve szoktam máskor is, csak akkor nem töltöm káposztalevelekbe, hanem csak gombócolom. Szóval:darált hús, só, bors, pirospaprika, rizs, tojás, ha szereted, akkor dinsztelt vörshagyma+fokhagyma -ez kihagyható, de nem is rontja el...- tudod, ízlések és pofonok. Szóval jól összekeverem a tölteléknek valót, aztán savanyúkáposzta levelekbe töltöm. A levelek fonákján a vastag középeret szépen késsel elvékonyítom, lefaragom, majd a közepébe teszek egy kisebb tojásnyi tölteléket kicsit hosszúkásra formázva. alólról kezdve úgy kezdem felhajtani, hogy az egyik oldalát is behajtom, majd ha így feltekertem, akkor a másik oldalon levő részt (amit nem hajtottam be), most 1 ujjal betűröm.De gondolom ilyet már láttál.Ha elkészült az öszzes töltelék, akkor veszek 1 nagy lábast, az alját kirakom aprókáposztával, erre ráhelyezem a töltelékeket, de nem túl szorosan, majd ezt addig ismételem, amíg van hozzávaló. Tetejére aprókáposzta kerüljön. Felengedem hideg vízzel, majd felteszem főni. Csendes forrás mellett főzöm, amíg kész nem lesz (megkóstolok egy tölteléket, hogy a hús és a rizs is megfőtt-e), készítek egy vékony paprikás rántást, és azt is ráöntöm a cuccra. Kiforralom, aztán ha kell, még utánasózom. Ezzel kész. Van aki kiszedi a töltelékeket, és úgy rántja be, majd visszateszi a töltelékeket. Van olyan is aki úgy szereti, hogy a töltelékek közé tesz egy darab füstölt csülköt, vagy bármilyen füstölt húst, - így is nagyon finom lesz. Szóval fogj bele bátran, biztosan jó lesz az eredmény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!