Ti, hogyan készítitek a beigliTölteléket?
Összekeverem a mákot v. Diót cukorral,majd annyi vízzel v. tejjel morzsolom, hogy az állaga olyan legyen, hogy a tenyeredben összeálljon egy kis gombócba, de amint hozzáérsz, szétesik. (Pl. mint a hógolyó.)
Ha ilyen a töltelék, nem folyik ki, és nem reped meg a beigli. Viszont a tészta állaga is fontos tényező, ha túl kemény, akkor mindenhogyan kireped, de a túl lágy sem előnyös.
maszatka
Szia!Én szigorúan forrázott tölteléket csinálok,nálunk ez hagyomány.2.5 dl vizet felfőzöl 25 dkg cukorral sziruppá,ebbe belerakod a fél kiló darált mákot,vagy diót,a rumba áztatott mazsit,még egy kis rumot:),édes morzsát(asszerint,mennyire puha a töltike),citromhéjat,én szoktam bele még kis mézet,vagy reszelt almát ,esetleg kis lekvárt rakni.még rottyan egyet,kevergetés mellett,aztn tűzről le,és megvárni míg kihül.
remélem segítettem,üdv:a cukrász:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!