Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti, hogyan készítitek a...

Ti, hogyan készítitek a beigliTölteléket?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem a főzött tölteléket, nálunk úgy készül, hogy rászórjuk a cukros mákot a tésztára és meglocsoljuk tejjel. Elég jól el kell találni a tej mennyiségét, hogy se száraz ne maradjon és ne is folyjon szét. Mi mazsolát nem teszünk bele, mert azt sem szeretem :)
2009. dec. 15. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Összekeverem a mákot v. Diót cukorral,majd annyi vízzel v. tejjel morzsolom, hogy az állaga olyan legyen, hogy a tenyeredben összeálljon egy kis gombócba, de amint hozzáérsz, szétesik. (Pl. mint a hógolyó.)

Ha ilyen a töltelék, nem folyik ki, és nem reped meg a beigli. Viszont a tészta állaga is fontos tényező, ha túl kemény, akkor mindenhogyan kireped, de a túl lágy sem előnyös.


maszatka

2009. dec. 16. 04:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!Én szigorúan forrázott tölteléket csinálok,nálunk ez hagyomány.2.5 dl vizet felfőzöl 25 dkg cukorral sziruppá,ebbe belerakod a fél kiló darált mákot,vagy diót,a rumba áztatott mazsit,még egy kis rumot:),édes morzsát(asszerint,mennyire puha a töltike),citromhéjat,én szoktam bele még kis mézet,vagy reszelt almát ,esetleg kis lekvárt rakni.még rottyan egyet,kevergetés mellett,aztn tűzről le,és megvárni míg kihül.

remélem segítettem,üdv:a cukrász:)

2009. dec. 16. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!