Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált mézeskalács recept?...

Bevált mézeskalács recept? Mivel díszítsem a tojásfehérjén kivül?

Figyelt kérdés
Köszi!
2009. dec. 13. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem a mézeskalács soha nem sikerül. Már nem is próbálkozom vele. Díszíteni még a cukorgyöngy ami eszembejutott :)
2009. dec. 13. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

még nyersen belenyomkodhatsz diót, mogyorót

a tojáshabba amíg nem szilárdult meg, lehet szórni színes tortadarát, cukorgyöngyöt

2009. dec. 13. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

ja és recept

én ezt csinálom minden évben és NAGYON finom


Kicsi Emma mézeskalácsa

(3 tepsivel lesz belőle)

(Szép is és puha is, a mamám receptje, közirigységnek örvend.)


Hozzávalók:

25 dkg méz,

10 dkg margarin,

20 dkg cukor,

1 egész tojás és egy sárgája,

1 teáskanál őrölt fahéj,

egy tk. őrölt szegfűszeg,

1 tk. reszelt citrom vagy narancshéj,

1 tk. szódabikarbóna,

fél kg liszt

(a fűszerek helyett mehet 1 ek mézeskalács fűszerkeverék)


A mázhoz: egy tojásfehérje, 25 dkg porcukor.


Megmelegíted a mézet (lábosban lángon vagy mikróban), elolvasztod benne a margarint. Majd hozzáadod az összes többi hozzávalót, és géppel alaposan összekevered, gyúrod. Hűtőben pihentesd! Másnap nyújtsd ki kb fél cm vastagra, szaggasd ki mindenféle karácsonyi formákkal. A kiszaggatott pogácsákat kend meg egy tojássárgája és egy evőkanál tej keverékével (attól szép fényes lesz a teteje). Tedd sütőpapírra, süsd szép pirosra előmelegített sütőben gázsütő 3-as fokozatán. Amikor kiveszed, még puha a teteje, mintha nyers lenne, de mikor meghűlt, akkor tökéletes lesz. Ha kihűlt, tojásfehérjéből és porcukorból kevert jó sűrű, de nem csomós (!) mázzal díszítsd. Ha nincs erre való spricnid, akkor nagyobb injekciós fecskendővel, vagy kilyukasztott nejlonzacskóval is lehet csurgatni a mázat. Természetesen nyomhatsz a mázba mandulát, diót, akár színes cukrokat is.


Ez a kalács egyből puha lesz, nem kell várni, és végig puha marad.

2009. dec. 13. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én idén már negyedik éve ezt a receptet használom. Nem nagy idő, de még csak 20 éves vagyok. :D

Egyszerűen tökéletes. Isteni finom, sokáig eláll, és mézeskalácsháznak is tökéletes.

Annyit még, hogy ha icipicit is tűlsütöd, nem fog másnapra megpuhulni. Ha ez így történne, tedd be egy dobozba, és tegyél mellé néhány almacikket.


Mézeskalács


Hozzávalók: 0.5 kg liszt, 25 dkg méz, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2.5 dkg kakaó, fűszerek: szegfűszeg, fahéj.

Díszítéshez: 1 tojásfehérje, 10 dkg cukor


A mézet cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, s megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük akkor díszítjük a cukormázzal. Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.

2009. dec. 13. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!