Lehetne a cukrot helyettesíteni valamilyen gyümölcslével?
Figyelt kérdés
Piskótát szeretnék készíteni, abba kellene valami, ami helyettesíti a cukrot, de nem xilit vagy édesítő. Ezért gondoltam a gyümölcslére. Vélemény? Valaki gondolkodott már hasonlón?2014. febr. 16. 15:09
11/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Jó nem teljesen fehér, hanem nagyon világos sárga. Amúgy miért kell egy kérdést lepontozni, basszus?!
12/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Basszus,és az én válaszomat miért kellett lepontozni?Az 57% miatt parázol,akkor én mit szóljak a 21%-hoz? Amikor teljesen normális válasz volt.Úgy néz ki túl sok okos(vagy okoskodó) ember van itt:(
13/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Fehéredésig", szokták írni a receptek, de természetesen nem fehér lesz a sárgája :) A cukornak viszont nincs köze hozzá, a levegő belekeveredésétől fehéredik :)
A piskóta jelleghez nem kell cukor (sőt liszt sem), van egészen könnyed, piskótaszerű sós szezámsüti receptem :)
Gyümölcslét nem tennék hozzá, mert a piskótába nem kell folyadék s eleve folyós, folyadékkal szerintem nedves maradna. Inkább utólag raknék rá gyümölcsszószt vagy valamit, létezik olyan, hogy cukortalan piskóta túlédes sodóval, ami egyesek szerint működik (én szeretem, ha a süti édeskés, úgyhogy én kókuszt tennék bele, lisztet úgysem eszem, nem kell nagyon édesnek lennie ahhoz, hogy jó legyen).
14/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Vizes piskótáról még nem hallottál? Ha vizet lehet bele rakni,akkor gyümölcslevet miért ne?Sokféle piskóta van,és attól még az piskóta marad,hogy egy kicsit másképp készítik el.Nagyon nem szeretem az olyan konzervatív embereket,akik ragaszkodnak a régi receptekhez.Én szeretem az újdonságokat,és szeretek kísérletezgetni is. Miért ne próbálhatná ki a kérdező?Miért kell mindenbe beleokoskodni?
15/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem ragaszkodom a régi receptekhez, írtam, hogy lisztet nem teszek a piskótába. Való igaz, vizes piskóta, olvastam róla könyvekben, már akkor se értettem, miért jó, ha elrontjuk egy sütemény lényegét... A száraztészta, valamint a piskóta akkor az igazi, ha tojás van benne és víz semmi :) Persze ha valaki vizesen akarja, megteheti. Én azt már nem nevezem piskótának, de nem ítélem el, aki igen, csak kívül esik a világomon. Egy perc múlva megint el fogom felejteni a vizes piskóta létezését, nekem ez nonszensz. Ez van.
16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen minden válaszolónak! Megcsináltam, sikerült is.
2014. febr. 21. 17:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!