Mascarponet mivel lehet helyettesiteni a tiramisuban?
Ízre és állagra semmivel. Ez kb. olyan kérdés, minthogy a csokipugindgban mivel válthatom ki a csokit.
Ízt, minőséget, állagot is megváltoztató, de egyesek szerint hasonlító dolgok: krémesített túró, habtejszín, cukrászkrém, és még ennél is rémesebb dolgok, pl. főzött krém vagy vaníliapuding, neadj' isten tejföl :(
"ivel a mascarpone konkretan onmagaban majdhogynem iztelen, annyira nem fog hianyozni belole."
Kóstoltad már? Láttad már? A mascarpone megközelítőleg 5x sűrűbb, mint a joghurt, és ízre teljesen más. Van egy enyhe, jellegzetes aromája.
A tejfölös válaszadónak meg üzenem, hogy ne írjon olyan baromságokat, hogy savanyodott tejtermékből (tejföl) savanyítatlan válik, ha elrakod 1-2 napra... állagra lehet hasonló lesz, de ízre még véletlen sem.
Igen, kedves 7., kóstoltam mar. Eleg sűrűn használom sajtkremhez. Nekem nem tűnt fel eddig, hogy bármi különlegesebb ize lenne, biztos benne, van a hiba.
6.nak köszönöm a választ.
A neten vannak natúr vajkrémes és tejszinkérmsajtos receptek is. Főleg a mindmegettén.
Sokan esküsznek ezekre, szóval nem mindenható a mascarpone szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!