Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halászlé alapból/alappal...

Halászlé alapból/alappal lehet dorozsmait főzni?

Figyelt kérdés
Van itthon egy adag halászléalapom (kaptam), de nem szeretjük a halászlevet. Arra gondoltam, némi fortéllyal dorozsmai alappá tudnám alakítani? Mivel nem szeretjük halászlevet, nem is főztem még soha, tehát csak elméletben tudom, hogy miből van az alapja. Tényleg jó lenne dorozsmainak is?
2009. dec. 6. 09:14
 1/2 igabcsy ***** válasza:

Ha a Dorozsmai Molnár pontyra gondolsz, akkor szerintem simán felhasználhatod.

Szerintem az eredeti recepten vaiálj egy kicsit:

A kiengedett alaplevet öntsd fel annyi vízzel, hogy ne legyen túl sűrű. Ebbe tedd bele az előzőleg kisütött ponty filéket, és forrald fel. Nem kell külön pörkölt alapot készítened. Amíg felforr, addig a szalonnát és a gombát pirítsd meg, tedd rá a halra és így főzd készre.

Szedd ki a halszeleteket, és keverj bele tejfölt és mégegyszer melegítsd forrásig.

Ezután a kifőzött tésztát keverd össze a tejfölös-gombás cuccal, és a tetejére tedd a halszeleteket.


Ha fagyasztva kaptad a halászlé alapot, akkor arra figyelj, hogy ez egy elég sűrű massza, tehát jóval több lesz belőle, mint amennyinek látszik.

2009. dec. 6. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Ugyan a mai ebéd már más lett :=), de holnap tuti, hogy ezt készítem el! Jaj, már alig várom, nagyon szeretem!
2009. dec. 6. 15:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!