Turmix géppel halászlé?
Szardíniából főzök halászlét.
Ezt kicsontozni nem igen lehet, ha leturmixolom szálkástul annak van értelme vagy elrontom nagyon?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A halászlé is az a kategória, amit százan, százegyféle módon készítenek. Álláspontom:
Ugyan csak édesvízi halból szoktam főzni, (szenvedélyes horgászként elég gyakran) és tudok olyat aki szálkástól turmixolja, darálja.
Nekem nem jön be, mert -nem tudok jobb szót- ragadóssá, selymessé teszi a lét.
Nagyvonalúan át szoktam törni passzírozón, és mielőtt a szeleteket beletenném, botmixerrel megjáratom. Teszem ezt azért, mert a passzírozón átkerült fél búzaszemnyi húsdarabok hajlamosak "derülni", azaz a tányér aljára ülni, ami nem szép látvány. A botmixerezés után egy csodálatos, homogén levet kapok.
Próbáljátok meg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
nem tudom hol élsz, hogy szardíniából kényszerülsz halászlét főzni.olyan nem lesz, mint édesvízi halból az az biztos.én egyszer láttam egy bográcsos halászlépartin,hogy hosszabítóval odacincált turmixgépben
részeg pasik turmixolták a levet,hát....úgy nézett ki szó szerint, mint a szürke pocsolya.
feltálalva sem volt jobb, se ize, se színe, szóval életem legpocsékabb halálszlevét kóstolhattam.mert elég volt megkóstolni, aztán angolosan távoztunk.
én a halászlevet hagyományosan pontyból és apróhalból főzöm, paszírozom,ahogy az előttem szóló nagy hoho :)
a botmixer paszírozás után jó ötlet,ki fogom próbálni:)
Nem tudom Kedves Kérdező, talán valami francia hallevesre próbálj rákeresni.
üdv.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
*halálszlé XDD. bocs, de tényleg halálosan rossz volt.
-előző-
Kösz a válaszokat, ment a pozitív mindenkinek.
Leturmixoltam, de sajna sok apró csont maradt benne. :(
Amúgy jobb híján volt szardínia, mert olcsóbb volt mint a ponty a Metroban.
Az íze amúgy nagyon finom a szardíniának, főleg grillezve csak az a fránya szálkák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!