Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Turmix géppel halászlé?

Turmix géppel halászlé?

Figyelt kérdés

Szardíniából főzök halászlét.

Ezt kicsontozni nem igen lehet, ha leturmixolom szálkástul annak van értelme vagy elrontom nagyon?

2011. márc. 27. 23:47
 1/5 Salx Narval ***** válasza:
Hát, te tudod mit, miből, csinálsz.:D Minden esetre, jobb ha csak simán passzírozod és szűröd ezt is.A turmixot nehezebb szűrni, szinte csak csepegtetni lehet.Ha viszont durvább a szűrőd,minden átmegy rajta.
2011. márc. 28. 04:08
 2/5 doboszoli ***** válasza:
100%

A halászlé is az a kategória, amit százan, százegyféle módon készítenek. Álláspontom:

Ugyan csak édesvízi halból szoktam főzni, (szenvedélyes horgászként elég gyakran) és tudok olyat aki szálkástól turmixolja, darálja.

Nekem nem jön be, mert -nem tudok jobb szót- ragadóssá, selymessé teszi a lét.

Nagyvonalúan át szoktam törni passzírozón, és mielőtt a szeleteket beletenném, botmixerrel megjáratom. Teszem ezt azért, mert a passzírozón átkerült fél búzaszemnyi húsdarabok hajlamosak "derülni", azaz a tányér aljára ülni, ami nem szép látvány. A botmixerezés után egy csodálatos, homogén levet kapok.

Próbáljátok meg.

2011. márc. 28. 05:34
 3/5 anonim ***** válasza:
47%

nem tudom hol élsz, hogy szardíniából kényszerülsz halászlét főzni.olyan nem lesz, mint édesvízi halból az az biztos.én egyszer láttam egy bográcsos halászlépartin,hogy hosszabítóval odacincált turmixgépben

részeg pasik turmixolták a levet,hát....úgy nézett ki szó szerint, mint a szürke pocsolya.

feltálalva sem volt jobb, se ize, se színe, szóval életem legpocsékabb halálszlevét kóstolhattam.mert elég volt megkóstolni, aztán angolosan távoztunk.

én a halászlevet hagyományosan pontyból és apróhalból főzöm, paszírozom,ahogy az előttem szóló nagy hoho :)

a botmixer paszírozás után jó ötlet,ki fogom próbálni:)

Nem tudom Kedves Kérdező, talán valami francia hallevesre próbálj rákeresni.

üdv.

2011. márc. 28. 06:53
 4/5 anonim ***** válasza:

*halálszlé XDD. bocs, de tényleg halálosan rossz volt.

-előző-

2011. márc. 28. 06:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat, ment a pozitív mindenkinek.

Leturmixoltam, de sajna sok apró csont maradt benne. :(

Amúgy jobb híján volt szardínia, mert olcsóbb volt mint a ponty a Metroban.

Az íze amúgy nagyon finom a szardíniának, főleg grillezve csak az a fránya szálkák.

2011. márc. 29. 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!