Turmix géppel halászlé?
Szardíniából főzök halászlét.
Ezt kicsontozni nem igen lehet, ha leturmixolom szálkástul annak van értelme vagy elrontom nagyon?
A halászlé is az a kategória, amit százan, százegyféle módon készítenek. Álláspontom:
Ugyan csak édesvízi halból szoktam főzni, (szenvedélyes horgászként elég gyakran) és tudok olyat aki szálkástól turmixolja, darálja.
Nekem nem jön be, mert -nem tudok jobb szót- ragadóssá, selymessé teszi a lét.
Nagyvonalúan át szoktam törni passzírozón, és mielőtt a szeleteket beletenném, botmixerrel megjáratom. Teszem ezt azért, mert a passzírozón átkerült fél búzaszemnyi húsdarabok hajlamosak "derülni", azaz a tányér aljára ülni, ami nem szép látvány. A botmixerezés után egy csodálatos, homogén levet kapok.
Próbáljátok meg.
nem tudom hol élsz, hogy szardíniából kényszerülsz halászlét főzni.olyan nem lesz, mint édesvízi halból az az biztos.én egyszer láttam egy bográcsos halászlépartin,hogy hosszabítóval odacincált turmixgépben
részeg pasik turmixolták a levet,hát....úgy nézett ki szó szerint, mint a szürke pocsolya.
feltálalva sem volt jobb, se ize, se színe, szóval életem legpocsékabb halálszlevét kóstolhattam.mert elég volt megkóstolni, aztán angolosan távoztunk.
én a halászlevet hagyományosan pontyból és apróhalból főzöm, paszírozom,ahogy az előttem szóló nagy hoho :)
a botmixer paszírozás után jó ötlet,ki fogom próbálni:)
Nem tudom Kedves Kérdező, talán valami francia hallevesre próbálj rákeresni.
üdv.
*halálszlé XDD. bocs, de tényleg halálosan rossz volt.
-előző-
Kösz a válaszokat, ment a pozitív mindenkinek.
Leturmixoltam, de sajna sok apró csont maradt benne. :(
Amúgy jobb híján volt szardínia, mert olcsóbb volt mint a ponty a Metroban.
Az íze amúgy nagyon finom a szardíniának, főleg grillezve csak az a fránya szálkák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!