Hogy lehetne legegyszerűbben csokoládét készíteni?
Figyelt kérdés
bármilyen csokit2014. jan. 6. 21:08
2/4 anonim válasza:
Nos, én így csinálom: 5 dkg (finomítatlan) kakaóvajat és egy kevés kókuszvajat (ettől lágyabb lesz) gőz fölött felolvasztok, hozzárakok másfél-másfél evőkanál karobport és kakaóport (ha csak az egyik van, akkor 3 kanál kell belőle), egy kis bio vaníliaport, édesítőnek pedig vagy mézet, vagy stevia port (esetleg vegyesen), jól elkeverem, hogy ne legyen csomós, a végén pedig hozzáteszek 4-5 dkg durvára vágott diót, kesudiót, mogyorót vagy hasonló olajos magvat. Olyasmi, mint az étcsoki, csak jobb és egészségesebb a boltinál.
3/4 anonim válasza:
Ja, azt elfelejtettem, hogy a végén szilikon öntőformába (2 kell hozzá) teszem kiskanállal, utána megy a hűtőbe (vagy télen az erkélyre), néhány óra alatt megkeményedik, utána ki lehet szedni belőle.
4/4 anonim válasza:
Az én receptem 10 dkg kakaóvajat gőz fölött megolvasztok, 6 evőkanál cukrozatlan kakaóport adok hozzá, kicsi sót és kb. 4 evőkanál rizsszirupot (azt szerintem mással, akár cukorral is lehet helyettesíteni, csak akkor nem annyira egészséges), szilikon csokiformába kell önteni, utána hűtőben kb. 1 óra alatt készen van, étcsoki jellegű, de sokkal finomabb, ja és azt keverhetsz hozzá, amit csak kedved van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!