Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csokoládédísz készítéshez...

Csokoládédísz készítéshez muszáj temperálni a csokoládét?

Figyelt kérdés
Olvastam olyat is, hogy ha bevonóból csinálja az ember, akkor alapjáraton fényes és roppanós lesz, viszont annak az ízét nem annyira szeretem. Nincsen márványlapom és maghőmérőm, szóval kicsit bonyolultnak tűnik a dolog. Csak simán megolvasztott csokival is dolgozhatok? Mennyivel lesz rosszabb a minősége, esetleg hamar elolvad szobahőmérsékleten? (egyedi dísz készülne, azért olyan fontos:) )
2013. ápr. 28. 20:45
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem muszáj, de nem árt.

Az is hasonló eredményt hoz, ha a csokinak nagyjából kétharmadát olvasztod fel, majd elzárod alatta a vizet, beledobod a maradékot, és kevergeted olvadásig. Így az lehűti annyira, hogy szebb legyen. Ha teszel hozzá pár csepp olajat vagy vajat, attól is fényes lesz, és akkor nem annyira fontos a csoki hőmérséklete. Ha kész és kihűlt, hűtsd le hűtőben, ha jó minőségű a csoki, akkor nem lesz vele gondod. Épp úgy fog viselkedni zsiradék nélkül is, mint a szobahőmérsékletű táblás csoki, esetleg ha nagyon vékony, akkor óvatosan kell bánni vele, mert így persze hamarabb olvad is, könnyebben törik is.

2013. ápr. 29. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!