KREATÍVKODÓK! MÉZESKALÁCS készítéshez milyen díszítőelemeket használhatok fel?
1,Cukormáz/Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 2 dl forró víz, 1 kiskanál citromlé.
2,Cukormáz:1 tojásfehérjét verj fel félig habverővel, majd három adagban rakj bele 15 dkg porcukrot, és verd keményre a habot. Nagyon fontos, hogy a porcukor teljesen mentes legyen mindenféle rögtől és csomótól, ezét tanácsos szitán átszűrni, mielőtt a habba rakod!
Én tuti h karikor megdisziteném úgy h a mézeskalit bevonnám valamelyik mázzal aztán rá vagy d.oetker ehetö gyöngyöt szórnék vagy ehető szivet vagy ami olyan mint a smatries.DE lehet rá azt a rokoko nevü csokidarát is,van színes is.Az is lehet h nem vonnám be az egészet hanem a felét vagy csak csikokban locsolnám meg és arra tennék ehető gyöngyöt.Amúgy meg lehet ételfestékkel szinezni a mázat is.
Ezeket inkább gyerekeknek!Ami meg inkább karácsonyos és nagyon feldobja a sütiket az pedig ez:
szia! láttam egy videót, amin mézeskalács házikót csináltak. Ott mondta a készítóő h az ablakokba nyomjunk 1-1 színes gumicukrot. és így süssük meg. ha megsült, 4-5 óra mire a gumicukor is kihűl, addig nem szabad leszedni sütőpapírról.
na most én kitaláltam h ha kiformáztam a mézeskalácsokat, akkor mindegyik közepére csinálok még egy kis lyukat, és mindegyikbe nyomok gumicukrot:)
ha minden igaz, holnap csinálom meg, úgyhogy még kiváncsi vagyok milyen lesz :)
Ha sikerül, akkor megpróbálok feltenni:)
köszönöm viszont:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!