Brownie-t szeretnek sutni. Milyen csokoladet erdemes hasznalni hozza?
A boltban csak 60%-os Tibi etcsokoladet talaltam... ezt felhasznalhatom a brownie-hoz?
Vagy sima tortabevonoval kellene inkabb elkesziteni (a recept, amit talaltam, ezzel irja es kakaoporral)?
A sutesnel mire kell odafigyelni? Ha elkezd megkergesedni a teteje, akkor mar vehetem is ki?
Gyakorlott brownie-keszitok trukkjeit nagyon szivesen olvasnam!
Elore is koszonom!
Én mindig a Lidl saját márkás Fine Carré-t használom, (az ét csokit)nagyon finom vele minden.
A Brownie is!
A tortabevonók általában pocsék ízűek, torta bevonásra sem használom.
Általában tűpróbát alkalmazok, és az a jó, ha még pici ragad rá, de nem teljesen folyós a belseje.
Én olyan recepteket használok, ahol pontosan megadják a sütési időt és hőfokot illetve sütő állást (alul-felül vagy légkeverés), és akkor nem sikerül "mellé".
Egyik kedvencem mostanság:
Erre sikerult nagyon rahibaznod, mert eppen ilyen Fine Carre-t talaltam itthon (amirol egyebkent en azt hittem, hogy sima tortabevono), miutan mar megvettem a 60%-os Tibi etcsokit, es most nem tudom eldonteni melyikkel probalkozzak...:)
Megprobaljam megis inkabb a Tibi csokival? Vagy elofordulhat, hogy izre, vagy allagra nem lesz jo vele?
Koszonom a receptet! En egy olyat keszulok kiprobalni, ami tejkaramellaval dobja fel a sima brownie-t.:)
Koszonom a gyors valaszt is!
Gondolom már megcsináltad. :o)
Elküldenéd a tejkaramellásat?
Felcsigáztál!! :D
Amúgy én egy kávés (nescafes) receptet is nagyon kedvelek!
Nem, meg nem csinaltam meg, holnapra tervezem az akciot.:)
Ime a recept:
Nem tunik tulasgosan bonyolultnak, de gondolom, a sutesen mulik leginkabb a dolog...
Bocs az offért, 4 vagyok, és érdekelne az eredeti recept, csak az angolom nem annyira jó, főleg a mértékegységeket tekintve, no meg a 350 Farádot se igazán tudom Celsiusba váltani.
Ha nem túl nagy fáradtság, megírnátok?
Bocs, Fahrenheit :S
Ezt közben kiszámoltam, 176,66667 fok :o)
Az angol recept valahogy igy javasolja:
184g etcsokolade
98g vaj
1 pohar (valoszinuleg bogre) cukor
2 tojas
1/4 teaskanal so
1 teaskanal vanilia aroma
1/2 pohar/bogre liszt
2/3 pohar/bogre dio, vagy pekandio
Elomelegitett sutoben, 20 centis tepsiben, sutopapiron sutve:
A csokit, a vajat es a cukrot egyben olvasztod fel vizgoz folott, fakanallal kevergeted. Amikor elolvadt es annyira meleg a massza, hogy az ujjadat eleg gyorsan ki kell belole huznod, ha belenyulsz, akkor le lehet venni a gozrol es mehet bele a vanilia es a so.
A tojasokat egyenkent kell beletenni, ugyelve arra, hogy az elso tojas teljesen elkeveredjen.
Mehet bele a liszt, simara kell keverni ugy, hogy a teszta elvaljon a taltol.
Johet bele a dio es az egesz mehet a tepsibe, majd kb. 20 percig sutjuk.
Akkor van kesz, ha az oldala elkezd kicsit elvalni a tepsitol, a teteje szaraz, a fogpiszkalon pedig kicsit meg ragad a teszta, ha a kozepebe szurod.
Nagyjabol ennyi. En szemely szerint kicsit odzkodok ettol a bogres/poharas mertekegysegtol, elsore maradok inkabb a pontos kimeresnel.
De egyebkent ez is jo receptnek tunik.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!