Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brownie-t szeretnek sutni....

Brownie-t szeretnek sutni. Milyen csokoladet erdemes hasznalni hozza?

Figyelt kérdés

A boltban csak 60%-os Tibi etcsokoladet talaltam... ezt felhasznalhatom a brownie-hoz?

Vagy sima tortabevonoval kellene inkabb elkesziteni (a recept, amit talaltam, ezzel irja es kakaoporral)?


A sutesnel mire kell odafigyelni? Ha elkezd megkergesedni a teteje, akkor mar vehetem is ki?


Gyakorlott brownie-keszitok trukkjeit nagyon szivesen olvasnam!


Elore is koszonom!


2013. febr. 1. 17:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én mindig a Lidl saját márkás Fine Carré-t használom, (az ét csokit)nagyon finom vele minden.

A Brownie is!

A tortabevonók általában pocsék ízűek, torta bevonásra sem használom.

Általában tűpróbát alkalmazok, és az a jó, ha még pici ragad rá, de nem teljesen folyós a belseje.

Én olyan recepteket használok, ahol pontosan megadják a sütési időt és hőfokot illetve sütő állást (alul-felül vagy légkeverés), és akkor nem sikerül "mellé".

2013. febr. 1. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Egyik kedvencem mostanság:

[link]

2013. febr. 1. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Erre sikerult nagyon rahibaznod, mert eppen ilyen Fine Carre-t talaltam itthon (amirol egyebkent en azt hittem, hogy sima tortabevono), miutan mar megvettem a 60%-os Tibi etcsokit, es most nem tudom eldonteni melyikkel probalkozzak...:)


Megprobaljam megis inkabb a Tibi csokival? Vagy elofordulhat, hogy izre, vagy allagra nem lesz jo vele?


Koszonom a receptet! En egy olyat keszulok kiprobalni, ami tejkaramellaval dobja fel a sima brownie-t.:)


Koszonom a gyors valaszt is!

2013. febr. 1. 18:32
 4/12 anonim ***** válasza:

Gondolom már megcsináltad. :o)


Elküldenéd a tejkaramellásat?

Felcsigáztál!! :D


Amúgy én egy kávés (nescafes) receptet is nagyon kedvelek!

2013. febr. 1. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem, meg nem csinaltam meg, holnapra tervezem az akciot.:)


Ime a recept:


[link]


Nem tunik tulasgosan bonyolultnak, de gondolom, a sutesen mulik leginkabb a dolog...

2013. febr. 1. 22:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Az igazi Brownie tetején nincs karamell. Inkább próbáld ki ezt az amerikai recepet:


[link]

2013. febr. 1. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jonak tunik! Koszonom szepen a receptet!
2013. febr. 1. 22:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, 4 vagyok, és érdekelne az eredeti recept, csak az angolom nem annyira jó, főleg a mértékegységeket tekintve, no meg a 350 Farádot se igazán tudom Celsiusba váltani.

Ha nem túl nagy fáradtság, megírnátok?

2013. febr. 2. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Bocs, Fahrenheit :S

Ezt közben kiszámoltam, 176,66667 fok :o)

2013. febr. 2. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Az angol recept valahogy igy javasolja:


184g etcsokolade

98g vaj

1 pohar (valoszinuleg bogre) cukor

2 tojas

1/4 teaskanal so

1 teaskanal vanilia aroma

1/2 pohar/bogre liszt

2/3 pohar/bogre dio, vagy pekandio


Elomelegitett sutoben, 20 centis tepsiben, sutopapiron sutve:


A csokit, a vajat es a cukrot egyben olvasztod fel vizgoz folott, fakanallal kevergeted. Amikor elolvadt es annyira meleg a massza, hogy az ujjadat eleg gyorsan ki kell belole huznod, ha belenyulsz, akkor le lehet venni a gozrol es mehet bele a vanilia es a so.

A tojasokat egyenkent kell beletenni, ugyelve arra, hogy az elso tojas teljesen elkeveredjen.

Mehet bele a liszt, simara kell keverni ugy, hogy a teszta elvaljon a taltol.

Johet bele a dio es az egesz mehet a tepsibe, majd kb. 20 percig sutjuk.

Akkor van kesz, ha az oldala elkezd kicsit elvalni a tepsitol, a teteje szaraz, a fogpiszkalon pedig kicsit meg ragad a teszta, ha a kozepebe szurod.



Nagyjabol ennyi. En szemely szerint kicsit odzkodok ettol a bogres/poharas mertekegysegtol, elsore maradok inkabb a pontos kimeresnel.

De egyebkent ez is jo receptnek tunik.:)

2013. febr. 2. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!