Hogyan tudnék házi kakaós csigára ropogós csokoládét készíteni?
Most készítettem másodjára. Ez sokkal jobban sikerült. Finom, puha a tészta, kellemesen kakaós. Csokival nem öntöttem le- féltem, hogy nem lesz az igazi. "Iskoláskori bolti kakaós csiga élményt" keresem a csoki tekintetében: roppanós, törik miközben eszed és hát isteni jó :) Amúgy gőz fölött szoktam olvasztani, pár csepp olajjal lazítom a csokoládét.
Praktika alatt azt értem pl: sütés közben cukros-langyos tejjel lekentem most. Sokat dobott rajta. Van aki csak simán megsüti.
Jut eszembe: azt sem tudom, hogy a csokival lekenik vagy belemártják.
Le szokták önteni, majd el egyengetik. Egyébként én olaj helyett margarint javasolnék, és csak akkor tedd rá, mikor még épp nem kezd megszilárdulni. A kifolyós dologra pedig:
A csiga alján kicsit nyomkodd össze a "rétegeket", vagy a hézagot tömd be egy vékony csík tésztával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!