Mitől lehetett kemény a házi sütésű kakaós csigám?
1. sokáig sütötted és kiszáradt a tésztája
2. Kevés margarin volt a tésztában
3. sütés közben nem locsolgattad tejjel vagy vízzel
4. túl vékonyra nyújtottad a tésztát és/ vagy szeletelted a csigákat
maszatka
Ha belinkelnéd, akkor többet tudnék segíteni.
maszatka
Ez az én receptem, soha nem szárad ki. Hasonlítsd össze a tiéddel.
Kakaós csiga
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
2 tojássárga v. 1 egész tojás
1 kocka élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor
1 csipet só
töltelékhez:
14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg vaj
3-4 teáskanál kakaó
Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós.
Még 3 nap mulva is nagyon puha, nem szárad ki.
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!