Hogyan főzik a káposztás babot?
Egyszer régen ettem én is 1 buliban és ezt a receptet kaptam hozzá : így szoktam csinálni :
1 db csülök
1 db füstölt nyelv /Hhelyette lehet kolbász karika /
5 dkg füstölt szalonna
5-6 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
0.5 kg bab
50 dkg savanyú káposzta apróra vágva
só, bors, babér, pirospaprika
3 db paradicsom
2 db tv paprika,
tejföl a tálaláshoz
füstölt nyelvet vagy húst megfőzzük, ízesítve hagymával és babérral.
Füstölt szalonnát apró kockára vágva kipirítunk, finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá és üvegesre pirítjuk. Leforrázott paradicsom húsát és paprikát adunk hozzá, fokhagymát, meghintjük pirospaprikával és egy kevés főzőlével felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott csülköt. 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott babot és savanyú káposztát. Felöntjük a főzőlével (ha nagyon sós lenne, felesben vízzel) ízesítjük babérral, borssal. A végén hozzáadjuk a felkockázott nyelvet vagy füstölt húst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!