Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S, tapasztalt rétes...

S. O. S, tapasztalt rétes sütők! A káposztás vagy tökös rétesbe miért kell cukor? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Azt írják a receptek,hogy kell?De az nem inkább anélkül lenne jó?Mint pl a sima tejfölös-tojásos(azt hiszem a mama valami ilyesmit szokott csinálni anno,mert szegény már rég meghalt)?Mert ugye abba sem kell cukor,nem úgy,mint pl a meggyesbe.Mit gondoltok?Igaz még nem sütöttem,majd most szeretnék,de számomra ez kb olyan,hogy van a hortobágyi palacsinta,az sem cukros,meg van pl a lekváros,kakaós.Vagy rosszul gondolom?:D
2013. okt. 30. 10:13
 1/7 A kérdező kommentje:
*hogy kell.
2013. okt. 30. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kell bele,onnan gondolom,hogy édesanyám csinált egyszer burgonyás rétest . Az is édes volt. Nekem mondjuk ezek nem annyira jönnek be :) De ha nem teszel bele cukrot,úgy is jó lesz szerintem . Pl.a hortobágyi palacsintát is szokták édesebben csinálni :) ahány ház,annyi... :)
2013. okt. 30. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez olyan mint a káposztás tészta. Van aki sóval-borssal eszi, van aki porcukorral. Ha nem édesen szeretnéd enni, akkor ne úgy készítsd. A töltelék állagához nem kell a cukor, szóval ízlésednek megfelelően változtass a recepten.
2013. okt. 30. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Asszonykám a töltelék káposztát is kevés pirított cukorral készíti, nagyon finom és kicsit barnás lesz tőle.

Igy teszi rétesbe is és sima kápsztás cvekedlibe is!

2013. okt. 30. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
a színe miatt kell bele cukor, a dinsztelésnél kell bele Nem sok 1-2 ek. hogy szép barna legyen... ez a káposztásra igaz, tököset nem csináltam még nem is szeretjük a tököt, de gondolom arra ugyanez igaz.
2013. okt. 30. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A tökösbe azért jó tenni egy kis cukrot, mert az sütés közben karamelizálódik és szépen megízesíti a tökö, aminek azért magában elég földes íze van. Én például nem cukorral, hanem mézzel csinálom. Úgy szoktam, hogy a reszelt tököt összekeverem kis mézzel, fahéjjal, esteleg kevés mazsolát is szórok bele, tepsiben kicsoit sütöm, hogy összesüljenek az ízek, és ezt az előre sütött tölteléket teszem a rétesbe. persze a rétest utána még sütöm.
2013. okt. 30. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Ok,köszi mindenkinek!Mentek a zöld kezek!(;
2013. okt. 30. 13:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!