Bogarszemu kérdése:
Zakuszkát főznék padlizsán nélkül, babot és sárgarépát tennék bele. Van valakinek bevált recept?
Figyelt kérdés
2013. okt. 10. 15:30
1/5 anonim válasza:
mi mindig vinetésen csináljuk a zakuszkát... egy vagonfazékba nálunk az kb. 3 vinete, 15 gogos, 10 árdé, 3kg fuszulyka, fűszerek... murkot mi nem szoktunk... esetleg még gombát ha teszünk....
2/5 anonim válasza:
Vasárnap vettem a vásáron házilag főzött/sütött zakuszkát, de annak a padlizsán a lelke. Paprika, hagyma, paradicsom,olaj, só volt még alkotóelemként feltüntetve.50% padlizsán,25% paprika, 10% paradicsom,5% vöröshagyma,10% olaj, só, bors. Hű, de finom volt!
3/5 anonim válasza:
1/2 - honnan írsz? Csak az ardét értettem meg, egyszer rejtvényben kérték, innen tudom, hogy paprika. De a többi kifejezést nem ismertem. Erdélyből írsz?:)Nagyon ízes a nyelvezeted.
4/5 anonim válasza:
1. vagyok és igen erdélyi vagyok.
szóval a gogos az paradicsompaprika
az árdé az paprika
a murok az sárgarépa
a vinete az a padlizsán
amúgy ha érdekel egy kis székely nylevlecke:
5/5 anonim válasza:
Jaj, ha hamarabb látom a kis videót!:))A múltkor fél napig kerestem a "paprika régiesen" feladványt.Kifogott rajtam, segítséget kellett kérnem. Soha nem hallottam az ardé megnevezést, de a többit sem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!