Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dec 25-én mennyire ciki...

Dec 25-én mennyire ciki hídegtálal várni a vendégeket?

Figyelt kérdés
8 ember..
2013. dec. 13. 15:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kedves 90 %-os kérdező! a francia saláta őzgerincben nálam

a következő: csak azért írom, le, hogy tudjál viszonyítani.

75 deka fr .alapból és még hozzáadott 1-2 szem alma, 1-2 csemeguborka. persze még a finom majonézes mustáros tejfölös szósz.De , mint írtad meg van a saját recepted, ami biztosan nagyon finom.

Szóval egy bő kilónyi lesz franciasalátába én fél deci vízben kikeverek egy púpozott evőkanálnyí porzselatint (most éppen Horváth Rozis van )és teaszűrőn átszűrve keverem a salátához.

Az őzgerincfomát ki kell vizzel öblíteni és jól tömörítve, meg-meg ütögetve kell betölteni az anyagot.

lefóliázva legalább egy éjjelen át hűteni.

Tálalás előtt egy pillanatra forró vízbe kell mártani a formát, majd tálra borítani.(Egy tepsibe szoktam engedni forró vizet és abba teszem egy pillanatra.)

egyben is lehet tálalni egy hosszúkás tálcán pl salátalevélen, de szeletelni is lehet és egy tálat körberakva is nagyon mutatós.

Remélem Neked is sikerülni fog (nekem eddig még bevált )

Üdv és kellemes ünnepeket:)

2013. dec. 14. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
*** kész franciasalátába.. :)
2013. dec. 14. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ. Én is por, és lapka zselatint vettem, akkor a port fogom használni. Az őrgerinc tepsim igen kicsi ilyen adaghoz,de van egy hosszukás teflon tepsim, sima oldalu. Az is jó lesz talán erre a célra. A francia salátám ugyanaz mint a Tied, csak én a friss zöldségekre esküszöm. Főzöm együtt a fehér,sárga répát, krumplit. Majd összevágom. Jöhet hozzá ha hideg a kis borsó konzerv, alma, uborka. A leve jó édes, ugy szeretjük. Ha teljesen kész, nekem is kb l kiló szokott lenni. Olyan kis hosszukás tepsim van, amiben gyümölcskenyeret szoktam sütni, de az sima oldalu, nem őzgerinces. Tehát fél deci vizben elég feloldani az egy grammos zselatint, és simán belekeverni a salátába. Egy éjszaka után egybemarad. Persze nem görcsölök, mert ha nem, akkor megesszük ahogy eddig. Nem fog látszani a zselatin, ha mégsem áll össze? Az izét mennyiben módositja? Köszönöm a válaszod. Kellemes ünnepeket. Zs.
2013. dec. 14. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem, az ízén semmit sem változtat,de bevallom így nem tudom, hogy az egy púpozott evőkanál hány gramm:)

Nekem a szélesebb őzgerincbe fér bele, de sejtem milyen formád van, szerintem abban is tökéletes, csak nem lesz bordás, viszont szépen szelhető lesz.

Az egy éjszaka nálam a minimum, de egy egész nap az biztos siker.

Nekem is van friss zöldségem is, de a színek miatt ragaszkodom a fagyasztott vegyes mixhez. Ehhez teszek egy késhegynyi szódabikarbónát, és csak éppen, hogy főzöm, kicsit maradjon inkább ropogós, mint málés.

a színek élénkek maradnak, amit én nagyon kedvelek.

Persze minden szokás kérdése, senkit nem akarok megtéríteni XD.

Üdv és sok sikert:)

2013. dec. 14. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm.
2013. dec. 15. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát nem sikerült. Nagyon finom lett kb egykiló, el is fogyott egy szálig, de sajnos kanalas lett a történet. Semmit nem keményedett meg. 2 db l gramos drötker"-t oldottam fel, és kevertem bele. Állt egy egész délutánt, éjszakát, és még délig sem vettem elő. Megcsináltam a forró vizes fürdőt, szépen ki is ugrott a tepsiből rögtön, csak szétesett. Nem baj, igy is sikere volt. Köszi.
2013. dec. 27. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!