Dec 25-én mennyire ciki hídegtálal várni a vendégeket?
Kedves 90 %-os kérdező! a francia saláta őzgerincben nálam
a következő: csak azért írom, le, hogy tudjál viszonyítani.
75 deka fr .alapból és még hozzáadott 1-2 szem alma, 1-2 csemeguborka. persze még a finom majonézes mustáros tejfölös szósz.De , mint írtad meg van a saját recepted, ami biztosan nagyon finom.
Szóval egy bő kilónyi lesz franciasalátába én fél deci vízben kikeverek egy púpozott evőkanálnyí porzselatint (most éppen Horváth Rozis van )és teaszűrőn átszűrve keverem a salátához.
Az őzgerincfomát ki kell vizzel öblíteni és jól tömörítve, meg-meg ütögetve kell betölteni az anyagot.
lefóliázva legalább egy éjjelen át hűteni.
Tálalás előtt egy pillanatra forró vízbe kell mártani a formát, majd tálra borítani.(Egy tepsibe szoktam engedni forró vizet és abba teszem egy pillanatra.)
egyben is lehet tálalni egy hosszúkás tálcán pl salátalevélen, de szeletelni is lehet és egy tálat körberakva is nagyon mutatós.
Remélem Neked is sikerülni fog (nekem eddig még bevált )
Üdv és kellemes ünnepeket:)
Nem, az ízén semmit sem változtat,de bevallom így nem tudom, hogy az egy púpozott evőkanál hány gramm:)
Nekem a szélesebb őzgerincbe fér bele, de sejtem milyen formád van, szerintem abban is tökéletes, csak nem lesz bordás, viszont szépen szelhető lesz.
Az egy éjszaka nálam a minimum, de egy egész nap az biztos siker.
Nekem is van friss zöldségem is, de a színek miatt ragaszkodom a fagyasztott vegyes mixhez. Ehhez teszek egy késhegynyi szódabikarbónát, és csak éppen, hogy főzöm, kicsit maradjon inkább ropogós, mint málés.
a színek élénkek maradnak, amit én nagyon kedvelek.
Persze minden szokás kérdése, senkit nem akarok megtéríteni XD.
Üdv és sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!