Sült körtés, diós, gorgonzolás rukkolasaláta olívaolajjal. Ki kóstolná meg?
Nekem az egyik kedvencem. Holnap ezt készítek egy nagy összejövetelre, a legtöbb klasszikus salátát már lestoppolta valaki (kb. 50-en leszünk), így gondoltam valami különlegesebbel próbálkozom.
Viszont kicsit aggódom, hogy hozzá fog-e egyáltalán nyúlni valaki?! :)
Tudtommal ez nem egy chat oldal.
Van kérdésed is?
Én tuti megkóstolnám, jól hangzik.
Hajrá! :)
Igen, van kérdésem: ki kóstolná meg és ki nem?
Szoktak felmérés-jellegű kérdéseket feltenni, szerintem nem bűn.
Én igen. Megtennéd, hogy leírod a receptet? Köszi.
Esetleg a gorgonzolát ne tedd rá, legyen önkiszolgáló. A penész sokakat elrettent.
Dolce gorgonzolát vettem, szinte teljesen fehér, és az íze is enyhe ugyebár:)
A körtéket hosszúkás, vékony szeletekben borsos olívaolajjal meglocsolva barnára sütöm (alapvetően serpenyőben, de most a nagy adag miatt sütőpapíron vagy tepsiben lesz). A diót is mellétolom pár percre a végén pirulni, szintén kicsit olajosan, ne legyen száraz.
Ezután csak összedobom a rukkolát, kevés zöldsalátát is keverek bele, belecsipkedem a gorgonzolát és a tetején tálalom a körtét, diót. Picit sózom és frissen őrlök rá borsot.
Most persze majd rétegeznem kell egy nagy tálban.
Sok ilyen recept van az interneten egyébként, a legtöbb ír balzsamecetet is, de én azt nem bírom elviselni, tehát a végén is csak olívaolajjal locsolom meg.
Ami szerintem számít itt, hogy a körte és sajt jó arányban legyen jelen, mert a dió és a ruccola együtt néha kesernyés vagy túl száraz nagy mennyiségben, úgyhogy legyen mellé elég "puha, lédús" dolog is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!