Mivel toltsem a beiglit? Szeretnek a szokasos dios, makos, gesztenyes helyett kulonlegesebbet kiprobalni?
Darált vagy zúzott diót összekeversz baracklekvárral.
Vagy megkened a tésztát a lekvárral,és megszórod dióval,majd feltekered. Fahéj,gyömbér,mézeskalács fűszerkeverék stb mehet bele..
Vagy ,dió helyett mandula.
Szia! Én évek óta a következőkkel töltöm a bejgliket:
1 rúd mogyoróshoz:
20 dkg pörkölt, ledarált mogyorót 10 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral elkeverünk, fél dl tejben felolvasztunk 5 dkg csokoládét, és a mogyoróhoz adjuk. Ha szükséges, kevés tejet még adhatunk hozzá, hogy a töltelék ragacsos legyen.
1 rúd manduláshoz:
20 dkg darált mandulát, 10 dkg porcukrot, fél citrom levét és reszelt héját, és annyi vizet elkeverünk, hogy ragacsos, de azért ne lágy tölteléket kapjunk. Pár csepp mandulaaromát is keverhetünk hozzá.
1 rúd gesztenyéshez:
1 cs. (25 dkg) gesztenyemasszát, 5 dkg puha margarint, ízlés szerint porcukrot, rumaromát, magozott meggybefőttet vagy rumba áztatott mazsolát kikeverünk, ha túl lágynak érezzük, 1-2 evőkanál darált kekszet (vagy esetleg zsemlemorzsát) adunk hozzá.
1 rúd kókuszoshoz:
20 dkg kókuszreszeléket annyi sűrített tejjel elkeverünk, hogy ragacsos masszát kapjunk. Mivel a sűrített tej édes (cukrozottat vegyél), így további édesítés nem kell.
Mindegyik változat nagyon-nagyon finom! Bátran próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!