Akik nem szeretik a cukros, menzás, betűtésztás paradicsomlevest! Szerintetek érdemes kipróbálni a sós verziót?
Olyanokhoz szólna a kérdésem, akiket a hideg ráz a gyerekkori cukros paradicsomlevestől, mert nálam ez a helyzet. Gondolkodom azon, hogy készítenék egy mediterrán vagy épp bazsalikomos paradicsomlevest, de nem tudom, be merjem-e vállalni.
Azoknak, akik amúgy nem szeretik a cukrosat, ízlett a sós verzió? Alapvetően szeretem a paradicsomos ételeket, de ezen már olyan régóta rágódom...nem szeretek ételt kidobni :)
AKinek esetleg van bevált receptje, ki is segíthetne vele, köszi!
Én sósan szoktam csinálni,nagyon finom,leirom
Hagymát (kis fej felét) és fokhagymát (3-4 cikk) nagyon apróra vágok össze,kevés zsiron megdinsztelem.Sűritett paradicsomot öntök rá (1 nagy doboz,az a kb 3 decis),majd fűszerezem,bazslikom,petrzselyem,só,bors.
Tészta bele,higitom vizzel,és főzöm amig a tészta nem jó.
Főzés közben is szoktam higitani.
Ha nem egyszerre fogy el,akkor különs zoktam a tésztát főzni,ne szivja be.
el vagyok még
fűszerezett paradicsomlével is szoktam,akkor kevesebb viz kell,kevesebb fűszer
(bár sokszor megveszem,hogy paradicsomleves lesz,de hamarabb megiszom és jó a sima sűritett pariból is)
Van házi paradicsomunk nyáron, ha ezen múlik.
De rosszul fogalmaztam, lehet: az ÉDES paradicsomlevest nem szeretem, mert gyerekkoromban mindig azt kellett enni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!