1-1 szelet húst hogyan és miben érdemes megcsinálni?
Olaj helyett sütheted egy vékony szeletke vajon, sokkal egészségesebb. De tényleg csak egy egész kevés kell, hiszen a hús leve ereszt némi zsírt, tehát a saját zsírjában is megsüthető.
Hogy hogyan készítsd el?
Különböző pácokban, amilyet csak szeretnél: kevés olajat keverj ki az általad kedvelt fűszerekkel, kend meg vele a két felét. Hagy állni 1-2 órát majd süsd ki további olaj hozzáadása nélkül.
Párolhatod fedő alatt egy kevés vajon, zöldségekkel körítve, enyhén fűszeresen is. Ilyenkor felteszed a vajra, és egy kis vizet is önthetsz alá, hogy ne égjen meg hirtelen, lefeded, max. fél óra alatt puhára párolod.
Mindenféle magvas panírban kisütöd: szezámmagos, tökmagos, stb. Egyrészt nagyon egészségesek a magvak, másrészt a panírozott húst is tudod csak egy egész kevés olajon/vajon sütni egy serpenyőben, úgy, hogy ha megpirult az egyik oldala, átfordítod.
Rakottasként egy kis tepsiben
Wokban zöldségekkel, tésztával, felaprítva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!