Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1-1 szelet húst hogyan és...

1-1 szelet húst hogyan és miben érdemes megcsinálni?

Figyelt kérdés
Egyedül élek és nem akarok egyszerre fél kiló szelet húst megsütni. Hogy csináljam, hogy 1-1 nap frissen elkészített húst egyek? Hogy készítsem el. (minél kevesebb olajon szeretném)
2013. márc. 21. 19:25
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Olaj helyett sütheted egy vékony szeletke vajon, sokkal egészségesebb. De tényleg csak egy egész kevés kell, hiszen a hús leve ereszt némi zsírt, tehát a saját zsírjában is megsüthető.


Hogy hogyan készítsd el?


Különböző pácokban, amilyet csak szeretnél: kevés olajat keverj ki az általad kedvelt fűszerekkel, kend meg vele a két felét. Hagy állni 1-2 órát majd süsd ki további olaj hozzáadása nélkül.


Párolhatod fedő alatt egy kevés vajon, zöldségekkel körítve, enyhén fűszeresen is. Ilyenkor felteszed a vajra, és egy kis vizet is önthetsz alá, hogy ne égjen meg hirtelen, lefeded, max. fél óra alatt puhára párolod.


Mindenféle magvas panírban kisütöd: szezámmagos, tökmagos, stb. Egyrészt nagyon egészségesek a magvak, másrészt a panírozott húst is tudod csak egy egész kevés olajon/vajon sütni egy serpenyőben, úgy, hogy ha megpirult az egyik oldala, átfordítod.


Rakottasként egy kis tepsiben


Wokban zöldségekkel, tésztával, felaprítva

2013. márc. 21. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!