A boltban kapható vadasmártást szokott valaki venni? Érdemes kipróbálni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Régebben nem ismertem, aztán vendégségben "szerencsém lett hozzá", a vendéglátó ezzel "kedveskedett" nekünk.
Szerencsére sikerült egy kisebb adagot rosszullét nélkül magamba gyömöszölni, de soah többé!!!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Olyan hamar megvan a házi. Sőt lesz egy jó húslevesed is mellé, szóval árban is nagyon jól jársz. Mi mindig azt szoktunk. Férjem nagyon finoman tudja elkészíteni.
Boltit még nem ettem, de nem is tervezem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szóval:
- az igazi: felteszed az apróra vágott vöröshagymát pici zsíron dinsztelni, majd átforgatod rajta a kb. 1,5-2,0 cm vastagra szelt marhahúst, belerakot a kismillió karikára szelt répát-gyökeret, sót-borsot-babérlevelet adsz neki, kevéske vizet neki és födő alatt elkezded puhára párolni.
Ha a husi megpuhult, azt vedd ki, a többit süsd vissza zsírjára, majd turmixold össze, visszarakod a tűzre, kevéske liszttel megszórva + vízzel felengedve (=staubolás), gyorsan kavargasd, hogy ne csomósodjon össze, majd tejföl+mustár+cukor, ha ezzel összerotyogott, a husit visszarakot és egy kicsit még rotyogtatod.
Klasszikus köret hozzá a gombóc, de lehet bármilyen főtt tészta, főtt rizs.
- bolti = valami hasonló mártás, tele tartósítószerrel és ki tudja még mi mindennel = ahogy írták: a kettő ég és föld, aki már evett igazit, meg se próbálja a boltit!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
5-ös vagyok!
Ha van húsleves-maradék, azzal is meg lehet csinálni ezt a mártást, (a zöldséget nem vízben, hanem a levessel felöntve párolod) és tökéletes feltét egy tányér főtt tésztára.
Kb. 20 perc alatt kész, és tele vitaminnal! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!