A boltban kapható vadasmártást szokott valaki venni? Érdemes kipróbálni?
Régebben nem ismertem, aztán vendégségben "szerencsém lett hozzá", a vendéglátó ezzel "kedveskedett" nekünk.
Szerencsére sikerült egy kisebb adagot rosszullét nélkül magamba gyömöszölni, de soah többé!!!!
Olyan hamar megvan a házi. Sőt lesz egy jó húslevesed is mellé, szóval árban is nagyon jól jársz. Mi mindig azt szoktunk. Férjem nagyon finoman tudja elkészíteni.
Boltit még nem ettem, de nem is tervezem.
Szóval:
- az igazi: felteszed az apróra vágott vöröshagymát pici zsíron dinsztelni, majd átforgatod rajta a kb. 1,5-2,0 cm vastagra szelt marhahúst, belerakot a kismillió karikára szelt répát-gyökeret, sót-borsot-babérlevelet adsz neki, kevéske vizet neki és födő alatt elkezded puhára párolni.
Ha a husi megpuhult, azt vedd ki, a többit süsd vissza zsírjára, majd turmixold össze, visszarakod a tűzre, kevéske liszttel megszórva + vízzel felengedve (=staubolás), gyorsan kavargasd, hogy ne csomósodjon össze, majd tejföl+mustár+cukor, ha ezzel összerotyogott, a husit visszarakot és egy kicsit még rotyogtatod.
Klasszikus köret hozzá a gombóc, de lehet bármilyen főtt tészta, főtt rizs.
- bolti = valami hasonló mártás, tele tartósítószerrel és ki tudja még mi mindennel = ahogy írták: a kettő ég és föld, aki már evett igazit, meg se próbálja a boltit!
5-ös vagyok!
Ha van húsleves-maradék, azzal is meg lehet csinálni ezt a mártást, (a zöldséget nem vízben, hanem a levessel felöntve párolod) és tökéletes feltét egy tányér főtt tésztára.
Kb. 20 perc alatt kész, és tele vitaminnal! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!