Találtam egy liszt nélküli diós piskótából kilehetne hagyni a diót?
Szóval találtam egy liszt nélküli diós piskóta receptet,megsüttem és elsőre nagyon jól sikerült,jó puha és finom lett.Most lessz a férjem szülinapja és szeretném neki megsötni ,csak az a probléma hogy az anyósom nem bírja a diót,ebbe meg kell 6 kanál dió,6 kanál zsemlemorzsa,cukor,tojás,sütőpor.
Szerintetek tehetnék a dió helyett még 6 kanál zsemlemorzsát,vagy nem olyan lesz már akkor az állaga?Nem tudom ,hogy a dió milyen szerepet játszik eben a piskótában.Netán kakaóporral is helyettesíthetném?
Valaki hozzá értő válaszolhatna?
A dió helyettesiti a lisztet,és ad neki ízt.
Ha kihagyod,és zsemlemorzsát teszel helyette,ízetlen lesz.Esetleg valami aromát tegyél bele,és akkor talán jó lesz.
Dió helyett kakó hülyeség,6 kanál kakó rengeteg.
Miért nem sütsz olyasmit, amibe nem kell dió. Gondolom nem lisztérzékenységről van szó, mert akkor a zsemlemorzsa is gond lenne.
Nem lehet kihagyni, hacsak nem mákkal helyettesíteni, bár az se olyan állagú, és nem annyira olajos. Talán mogyoróval?
Szia!
Nálunk az unokatesó allergiás a dióra. Neki mindig mandulával sütjük a tortát.
Hát nem valami jól süt a sütőm,a sima piskóta legtöbször valamiért nem sikerül vagy le ég,vagy nem jön föl rendesen.Ez a recept meg elsőre sikerült,és nagyon tetszik,jó puha lett és nem égett le.Már cserepet is tettem a sütőmbe,na de mindegy.
Hát akkor megpróbálkozom,megint a sima piskótával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!