Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Találtam egy liszt nélküli...

Találtam egy liszt nélküli diós piskótából kilehetne hagyni a diót?

Figyelt kérdés

Szóval találtam egy liszt nélküli diós piskóta receptet,megsüttem és elsőre nagyon jól sikerült,jó puha és finom lett.Most lessz a férjem szülinapja és szeretném neki megsötni ,csak az a probléma hogy az anyósom nem bírja a diót,ebbe meg kell 6 kanál dió,6 kanál zsemlemorzsa,cukor,tojás,sütőpor.

Szerintetek tehetnék a dió helyett még 6 kanál zsemlemorzsát,vagy nem olyan lesz már akkor az állaga?Nem tudom ,hogy a dió milyen szerepet játszik eben a piskótában.Netán kakaóporral is helyettesíthetném?

Valaki hozzá értő válaszolhatna?

2013. okt. 7. 15:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A dió helyettesiti a lisztet,és ad neki ízt.

Ha kihagyod,és zsemlemorzsát teszel helyette,ízetlen lesz.Esetleg valami aromát tegyél bele,és akkor talán jó lesz.

Dió helyett kakó hülyeség,6 kanál kakó rengeteg.

2013. okt. 7. 15:44
 2/16 A kérdező kommentje:
Bocs nem jól fogalmaztam a kérdésem elejét.
2013. okt. 7. 15:47
 3/16 A kérdező kommentje:
Pl,ha tennék bele vaníliás cukrot,talán lenne íze?
2013. okt. 7. 15:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem sütsz olyasmit, amibe nem kell dió. Gondolom nem lisztérzékenységről van szó, mert akkor a zsemlemorzsa is gond lenne.

Nem lehet kihagyni, hacsak nem mákkal helyettesíteni, bár az se olyan állagú, és nem annyira olajos. Talán mogyoróval?

2013. okt. 7. 15:49
 5/16 anonim ***** válasza:
Mért?? a zsemlemorzsában nincs liszt??
2013. okt. 7. 15:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél bele a dió helyett 6 kanál darált mogyorót, vagy mandulát.
2013. okt. 7. 15:54
 7/16 klopusz ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk az unokatesó allergiás a dióra. Neki mindig mandulával sütjük a tortát.

2013. okt. 7. 15:55
 8/16 A kérdező kommentje:

Hát nem valami jól süt a sütőm,a sima piskóta legtöbször valamiért nem sikerül vagy le ég,vagy nem jön föl rendesen.Ez a recept meg elsőre sikerült,és nagyon tetszik,jó puha lett és nem égett le.Már cserepet is tettem a sütőmbe,na de mindegy.

Hát akkor megpróbálkozom,megint a sima piskótával.

2013. okt. 7. 15:55
 9/16 A kérdező kommentje:
Vagy tényleg megsütöm mandulával,és becsapom anyósom,hogy nincs benne semmilyen dióféleség (vagy mi)
2013. okt. 7. 15:57
 10/16 A kérdező kommentje:
A mandulának a sütiben más íze van mint a diónak?
2013. okt. 7. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!